11 °

max 24 ° / min 11 °

Srijeda

03.06.

24° / 11°

Četvrtak

04.06.

25° / 13°

Petak

05.06.

20° / 17°

Subota

06.06.

24° / 17°

Nedjelja

07.06.

26° / 15°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Demokratija i pravda moraju biti dio državotvorne politike

Politika

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Krivokapić: Demokratija i pravda moraju biti dio državotvorne politike

Svako uspinjanje u nezavisnoj Crnoj Gori pred lice Njegoša nas podsjeti na snagu stvaralaštva koja je održala Crnu Goru, znamo njegovo pjesništvo ali zaboravljamo kako se stvaraju država i institucije, saopštio je počasni predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić.

"Upravo je to poruka ove godine našim međunarodnim partnerima, Crna Gora je skliznula iz demokratije u ne-demokratiju i to je posljednje upozorenje za državotvornu politiku da se okrene Ustavu i jačanju institucija. Bez toga ne može biti odbrane Crne Gore. Demokratija je u modernom vremenu najbolja i jedina odbrana Crne Gore. Ona je uslov za pravdu i pošten život građana, za pristojno življenje građana i za jaku Crnu Goru", kaže Krivokapić.

Ko god hoće da se zove državotvorcem, navodi, to mu je prvi zadatak, da se vratimo među demokratije.

"A onim našim sugrađanima je poruka da ne idu protiv otadžbine koju su stvarali njihovi preci, da ne budu tuđa sreća, a svoja i naša nesreća i da nemaju druge kuće nego Crne Gore. Samo tako, sa vlašću koja je spremna da krene prema demokratiji i ovom opozicijom koja hoće biti u svojoj otadžbini i svojoj jedinoj kući Crnoj Gori, možemo se dogovoriti oko razvoja i boljeg života građana. Nek je vječna Crna Gora", zaključio je Krivokapić. 

On je tradicionalno položio vijenac na spomenik Petru II Petroviću Njegošu na Lovćenu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR