15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Crkva na mobi Carevića

Politika

Comments 2

DPS: Crkva na mobi Carevića

Autor: Antena M

  • Viber

Funkcioner Demokratskog fronta i jedan od uzurpatora budvanske Skupštine, Marko Carević, još jednom je danas zavapio za litijama, kao posljednjim oružjem u borbi protiv zakona i odluka većine odbornika budvanskog parlamenta, saopšteno je iz DPS-a. 

"Ovim je on po ko zna koji put potvrdio, ono što dio izmanipulisanih vjernika ne vidi: da su litije sredstvo rušenja vlasti sa ulice. Upravo onog čina, koji su funkcioneri DF i DCG, pokušali da izvedu kada su se oni i članovi njihovih  porodica zabarikadirali u zgradi Opštine, braneći svoje funkcije, za koje su izgubili legitimitet", navode iz DPS-a. 

Kako kažu iz ove stranke, još jedan dokaz političkog angažmana Crkve, koja zajedno sa opozicijom hoće da ruši vlast sa ulice, jeste i današnje prisustvo sveštenih lica pred Opštinom u Budvi, koji su došli "da brane Mitropoliju SPC" davanjem podrške bivšoj opštinskoj vlasti.

"Među njima je bio i sveštenik Mijajlo Backović, poznat po tome što se hvali kako ne poštuje državne simbole Crne Gore i ne ustaje na himnu. Posebno je u mantiji zablistao Boris Radović, političkim obraćanjem njihovoj rodbini, koji je izgleda bukvalno shvatio Carevićevo nedavno javno proglašenje za vrhovnika i svetovne i duhovne vlasti u Budvi, pa je zavapio da je danas tamo napadnuta Mitropolija. Svakako, ova politička parola sveštenika Radovića, i poistovjećivanje nelegalnih uzurpatora vlasti s Crkvom, dodatno dokazuju spregu SPC, DF i njihovih partnera na projektu rušenja legalne i legitimne vlasti sa ulice. Našao se tu među luzerima za svaki slučaj i Dritan Abazović, uplašen da će mu Srđan Milić preuzeti mjesto na ljestvici DF-satelita.

Uzgred, Bečiću i svim drugim pristalicama DF želimo da napomenemo da im je uzaludno obijanje pragova stranih diplomatskih predstavništava, u nadi da će od demokratskih država dobiti podršku za uličarsko ponašanje, političko i fizičko nasilje", navode u saopštenju. 

DPS još jednom želi da izrazi punu podršku policiji i svim nadležnim organima koji su danas u Budvi odbranili zakon i ustavni poredak Crne Gore, kažu iz ove stranke. 

"Skrećemo pažnju svima onima koji prijetnjama i zastrašivanjem mirnih građana, sprovode političko nasilje, da je to krivično djelo i da će za to odgovarati. Vjerujemo da će i nevladine organizacije, u dogledno vrijeme, prepoznati i osuditi nezakonito ponašanje, upućivanje prijetnji i ugrožavanje života i imovine pojedinih građana Budve.

Budva je zaslužila da se okrene svojoj budućnosti, i da od mjesta prepoznatog po vjerskim podjelama, političkim nasilnicima i cirkuzantima, vrati svoj imidž mediteranskog grada i prijestonice crnogorskog turizma", zaključuju iz DPS-a. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Petrovic

Zalosno à oni se ne bave politikom ovde je I Dritan Sav isprepadan kao da je usto iz kreveta brani opoziciju zalosno Abazovicu

sramota

Je ovo srpski pop preko megafona poziva narod da vrati regularno smijenjenog Carevića? Srpska crkva otvoreno radi protiv Crne Gore na svim frontovima. Sram ih bilo, nerezidenti jedni, izaslanici Srbije. Pih! Nije posao nijedne crkve da se miješa u odluke odbornika!