27 °

max 35 ° / min 23 °

Ponedjeljak

06.07.

35° / 23°

Utorak

07.07.

31° / 22°

Srijeda

08.07.

32° / 19°

Četvrtak

09.07.

34° / 18°

Petak

10.07.

35° / 21°

Subota

11.07.

36° / 22°

Nedjelja

12.07.

36° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković - Gandel: Odlična bilateralna saradnja Crne Gore i Slovačke

Politika

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Marković - Gandel: Odlična bilateralna saradnja Crne Gore i Slovačke

Crna Gora i Slovačka imaju odlične bilateralne odnose, koji se dalje mogu jačati kroz snaženje ekonomske saradnje ali i intenzivniju razmjenu znanja u oblasti evropskih integracija, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novoimenovanog ambasadora Slovačke Borisa Gandela.

Kako je saopšteno, Marković je zahvalio na kontinuiranoj podršci i partnerstvu Slovačke. On je istakao posvećenost naše države evropskim integracijama, a konstatujući da je Crna Gora prihvatila novu metodologiju za pregovore, premijer je iskazao zadovoljstvo najavom otvaranja poglavlja 8. U narednom periodu očekuje zatavaranje nekoliko poglavlja za koje postoji interna spremnost, što bi dalo novu dinamiku pregovaračkom procesu i omogućilo njegovu finalizaciju u srednjem roku.

„Odlučni smo da snažno radimo na evropskoj agendi te da damo ključne odgovore na najveće izazove u oblasti vladavine prava i medija“, rekao je Marković i dodao da je Vlada u prethodnom periodu predano radila i na pitanjima važnim za ekonomski napredak i poboljšanje standarda građana.

Ambasador Gandel je kazao da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru kao i da je njegova Vlada ostaje posvećena proširenju Unije na Zapadni Balkan. U tom kontekstu, sagovornici su pozitivnim ocijenili što je pitanje proširenja ponovo visoko na agendi nove Evropske komisije.

Na sastanku je razgovarano i o izazovima sa kojima se suočavaju sve države zbog pandemije koronavirusa, te načinima na koji se može doprinijeti oporavku ekonomije, prije svega turizma.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR