12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završena sjednica Odbora za bezbjednost, usvojena četiri zaključka

Politika

Comments 1

Završena sjednica Odbora za bezbjednost, usvojena četiri zaključka

Autor: Antena M

  • Viber

Sjednica Odbora za bejzbjednost i odbranu kojoj su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović je završen, i čelnici MUP-a i UP nijesu se obraćali javnosti.

Kako je nakon sjednice na konferenciji za novinare saopštio Branko Čavor iz DPS-a, u  radu Odbora su učestvovali gotovo svi poslanici pozicije i opozicije.

Kako je dodao, nikome nije uskraćena mogućnost da postavi pitanje i da dobije odgovore.

Kako je ocijenio, sjednica je bila veoma uspješna, a zaključi su u pravcu smirivanja tenzija.

Usvojena su četiri zaključka:

1. Odbor poziva sve učesnike u ovim dešavanjima na razumno ponašanje, suzdržanost, smirivanje tenzija i pružanje punog doprinosa u stvaranju uslova za očuvanje stabilne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, javnog reda i mira kao i bezbjednosti svih građana, naglašavajući značaj dijaloga i poštovanja institucija sistema, s tim u vezi;

2. Odbor je konstatovao da se prilikom nemira u Opštini Budva, na razne i neprimjerene načine, atakovalo na pripadnike Uprave policije, koji časno i savjesno obavljaju svoje profesionalne dužnosti saglasno zakonima uz visok stepen tolerancije, i s tim u vezi oštro osuđuje svaki vid napada na službenike policije, a time i institucije sistema i Državu Crnu Goru;

3. U kontekstu prigovora u vezi sa eventualnim prekoračenjima policijskih ovlašćenja i upotrebom prekomjerne ili nesrazmjerne sile tokom predmetnih dešavanja, Odbor zahtjeva da nadležni, prvenstveno Unutrašnja kontrola policije kao i druge nadležne institucije, utvrde istinitost iznijetih navoda i preduzmu sve mjere s tim u vezi, uz puno uvažavanje stava Savjeta za građansku kontrolu rada policije usvojenim ovim povodom;

4. Odbor smatra izuzetno važnim da Država i u ovakvim trenucima pokaže svoju snagu i odlučnost u očuvanju bezbjednosti i vitalnih intresa, i kroz profesionalne kapacitete i puno poštovanje Ustavom utvrđenog poretka, vladavine prava i zakonitosti zaštiti svoje interese i interese svih građana Crne Gore.

Opoziicja nezadovoljna: Preglasali su nas

Kako je kazao jedan od lidera DF-a nakon sjednice Nebojša Medojević nije ispunjen do kraja zahtjev DF, jer su kako kaže, trazili da sjednica bude javna.

''Održali smo sjednicu i nakon dugog rada razočaran sam onim što sam čuo od Nuhodžića. Čuli smo od Nuhodžića da sve aktivnosti u Budvi ocjenjuje kao kampanju protiv države Crne Gore. Danas smo vidjeli da ni Nuhodžić ni Veljović nemaju svijest o tome da je policija kršila elementarna ljudska prava. Policija je izazvala nasilje u Budvi i protivzakonito se umiješala u politička pitanja. Očekivali smo da će Nuhodžić da nas obavijesti da je smijenio direktora policije međutim to se nije desilo. On traži da više vjerujemo njemu nego sopstvenim očima. Veljović je nastupao vrlo jasno kao ministar partije'', kazao je Medojević.

Kako je kazao Predrag Bulatović, takođe iz DF-a, sjednica je veliko razočarenje.

''Zbog neodgovornosti ljudi koji su na čelu policije. Na svako postavljeno pitanje Veljovicu za upotrebu sile njegov je odgovor bio da ga ne interesuje sustina problema. A u suštini je suština'', kazao je on.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mne.dr

Da policija je najveci krivac one bruke po budvi, zato sto nije odma sve pocerala i pohapsila prvog dana pa bi manje bukali, nego umislili da im se moze.