23 °

max 31 ° / min 20 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 20°

Utorak

14.07.

31° / 20°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

30° / 20°

Subota

18.07.

28° / 20°

Nedjelja

19.07.

31° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nacionalni savjet Albanaca u CG: Albanci da nastupe zajedno

Politika

Comments 0

Izvor: Dnevne novine

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nacionalni savjet Albanaca u CG: Albanci da nastupe zajedno

Nacionalni savjet Albanaca u Crnoj Gori pozvao je sve političke subjekte tog naroda i njihove vođe da nastupe zajedno na parlamentarnim izborima, navodeći da vjeruju da je to želja većeg dijela albanskih birača u Crnoj Gori, koji tradicionalno glasaju za nacionalne subjekte.

Kako su kazali, vjeruju da će ih podržati i dijaspora.

“Red je da se objedinjavanje nacionalnih subjekata bude oko političke platforme, koja će obuhvatiti sve probleme sa kojima se danas suočavaju Albanci u Crnoj Gori, prema prednostima od sačuvanja nacionalnog identiteta, sprečavanja asimilacije, proporcionalnog i dostojanstvenog predstavljanje u institucijama”, naveli su iz Savjeta Albanaca.

Oni su objasnili da će ista platforma biti i preduslov za učestvovanje Albanaca u budućoj vlasti u Crnoj Gori.

Kako su naveli iz Savjeta, to mogu biti neka od načela na kojima treba da se gradi sporazum i vjera albanskih glasača u Crnoj Gori, za zajedničku nacionalnu listu za buduće parlamentarne izbore.

“Postoji dovoljan broj argumenata da je objedinjavanje nacionalnih subjekata u izbornoj trci, u onim državama gdje su Albanci manjina, rezultiralo pozitivno”, kazali su iz Savjeta.

Kako su naveli, odluke lidera političkih subjekata da se objedinjuju u narednim izborima će pokazati da li su bile u pravu.

“Sada je vrijeme za reflektovanje i objedinjavanje za izborne izazove koji su pred nama i izbjegavanje nesuglasica i protivrječnosti i prkosa i ličnih ambicija iz prošlosti”, zaključili su iz Savjeta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR