22 °

max 36 ° / min 23 °

Utorak

11.08.

36° / 23°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Džaković o zbivanjima u Budvi: Život je moguć i bez fotelje

Politika

Comments 2

Autor: Antena M

  • Viber

Džaković o zbivanjima u Budvi: Život je moguć i bez fotelje

Nezavisni odbornik Stevan Džaković oglasio se povodom zbivanja u Budvi.

Kako je naveo, on je jedini vlasnik svog mandata, a onima koji ga kritikuju poručuje da budu malo više građani, a manje funkcioneri jer je život moguć i bez fotelje.

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti.

"Da raščistimo jednu činjenicu objekat koji je služio onima koji su za život zaradjivali kao državni svetioničari na ostrvu Sveti Nikola, nije u vlasništvu Stevana Džakovića.

Međutim, za razliku od tog objekta, odbornički mandat zakonski pripada Stevanu Dzakoviću, te sam tako jedini jegov vlasnik. Niko ne može, po bilo kom osnovu, pozvati birača na odgovornost zbog glasanja, niti od njega tražiti da kaže za koga je glasao ili zašto nije glasao. (član 2. Zakona o izboru odbornika i poslanika), odbornik, odnosno poslanik opredjeljuje se i glasa po sopstvenom uvjerenju, odbornik, odnosno poslanik ne može biti opozvan. (član 5. Zakona o izboru odbornika i poslanika)

Krivičnu prijavu SDT-u sastavljao je mladi čovjek  koji za sebe tvrdi da nije građanin već funkcioner, čovjek koji ne krije nekakav iracionalni strah od Budve i njenih stanovnika. Koji nije za vrijeme od kada je sjeo u fotelju funkcionera ni jednom ustao iz nje i prošetao rivom. Da jeste, i da se upoznao sa ljudima saznao bi više o subjektu prijave koju je pisao. Ta prijava, ko hoće da pročita između redova, pored toga što je plod frustracije njenog autora Budvom i Budvanima, na prvom mjestu je poruka Careviću.

Dokaz za to je uplitanje  osoba poput Šinavatre i Deripaske u tekst prijave, ali ne  u namjeri da se dodvori Careviću čiji brat ima problem sa Deripaskom u vezi plaže Ploče, kako to izgleda na prvi pogled, već upravo suprotno, da bi mu se poslala poruka da Front sa posebnom pažnjom prati njegove privatne pegovore sa Vladom.

Te da se plaše  ishoda tih dogovora i mogućnosti  da Carević zbog porodičnog interesa odustane od politike. Front u Budvi nije  spreman za takav ishod. Međutim, spremni su da mu prirede ukoliko donese takvu odluku, ovo šta su demonstrirali poslednjih dana. Otuda i priča o političkoj korupciji, optužuju mene a posredno opominju Carevića da slučajno ne uradi ono što odavno najavljuje i vrati se biznisu.

Koordinator svih dešavanja primijenio je isprobanu jednačinu, zavaditi i posvadjati cijelu Budvu a zatim se nametnuti kao branitelj u ovom slučaju, navodno, izborne volje građana. Zato je bilo važno naružiti sliku  grada koji stvara mogućnosti, i za kaznu ga svesti na nivo neke zabiti, uništiti imidž te  “samozvane” metropole, od čijeg se imena mnogim političkim prvacima u Podgorici odmah zavrti u glavi.

Oni nemaju pojma da je zarađivanje novca u Budvi težak rad, da je u svojim tridesetim godinama moja generacija  imala i po petnaest ljeta radnog staža, da nije lako gaziti vreo pijesak i prodavati krofne, na primjer, ili nositi suncobrane, ili po cijelu noć usluživati goste dok se svi ostali odmaraju i zabavljaju.

Taj koordinator, koji je doveden da nadzire upravo Carevića, je u znak zahvalnosti prema gradu u kojem je dobio priliku da se pozitivno promoviše, organizovao uništavanje imovine toga grada, instruisao mlade ljude da umjesto njega gađaju policiju kamenicama i dimnim bombama, dovodio ih svjesno u opasnost, jer odlično zna šta znači napad na službeno lice.

Očigledno bio jedan od dirigenata linčom nad Vladimirom Bulatovićem samo zato što je u tom tenutku bio vršilac funkcije predsjednika Opštine. Neko ko predvodi litije, ko vjeruje i moli se Bogu, organizuje napad sto na jednoga. Juriš na policijsku stanicu i pokušaj upada u nju da bi se fizički uništio Bulatović. Ne postoji riječ kojom bi se okvalifikovalo takvo ponašanje, izuzev riječi zločin. I malo dijete vidi da je to bila koordinisana akcija, neke službe.

A, što se prekrajanja izborne volje tiče,  vi ste izbornu volju  prekrojili još 2017. Nema tog medijskog  izvještaja sa vaših nastupa u kojem se moje ime pominje kao člana koalicije. Nijeste pretpostavili da ću vam biti potreban, šta li? Ako sam bio član vaše koalicije zašto ste na lokalnom mediju zabranili moja gostovanja? ''Pazi kakav kamen odbacuješ, da ne postane ugao nove kuće’’ davno je rečeno.

I odlučite se, da li sam izdao birače kako besomučno ponavljate, ili sam podijelio porodice, ne može i jedno, i drugo. Jer ako nema nikog na mojoj strani, kako je podjela moguća?

Žalim zato što ste u ovoj atmosferi linča, kada ste angažovali desetine vaših pristalica da prate mene i članove moje porodice, da nas fotografišu kako bi vaši portali mogli da konstruišu priče na našu štetu, i upućuju nam prijetnje, kada me pola familije opominje da se dotjeram ako izlazim na sopstveni balkon jer se snima, kada u pet ujutru šaljete vaše sinove da vrište ispod mog prozora, pokazali svoje neumiveno lice zbog kojeg me pola grada pita kako sam, uopšte, mogao da budem sa Frontom.

Budite malo više građani a malo manje funkcioneri, život je moguć i bez fotelje.''

 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Lovćenac

Odličan za crnogorskog konzula. E viva e viva

MIKI

DZAKOVICU TI SI POKAZAO DA SI VELIKI GOSPODIN,ZA RAZLIKU OD ONIH NEKULTURNIH I NEVASPITANIH A POJEDINIMA SU I MAJKE I ZENE TAMO BILE. SRAMOTA KAKO SU VASPITALE SINOVE. BOG TI DAO ZDRAVLJAI TEBI I PORODICI,BUDVANI SU UZ TEBE,A ONE TRANJOVE OKO CAREVICA NA NJIH NE OBRACAT PAZNJU