11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP Tivat: Mještani najbolje znaju šta je potreba njihove zajednice

Politika

Comments 2

SDP Tivat: Mještani najbolje znaju šta je potreba njihove zajednice

Autor: Antena M

  • Viber

Prije par dana sve Bokelje je neprijatno iznenadila vijest da Opštu Bolnicu u Kotoru neće u narednom periodu voditi uvaženi hirurg i vrstan menadžer dr Ivan Ilić, saopšteno je iz SDP-a Tivat.

"Mještani Boke, kao i svake druge sredine na planeti, znaju šta je potreba njihove zajednice. Mještani treba uvijek da se pitaju kada se donosi odluka koja direktno utiče na bilo koji dio njihovog života. Nije uvijek ono što „centrala“ odluči najbolje što može da se uradi. Nažalost, takva je situacija već četiri godine, čini se da smo je svi svijesni. Dr Ivan Ilić, naš doktor, je neko kome mještani vjeruju, koga su upoznali i koga vide da se trudi da pruži najviše i najbolje što može, a on uvijek želi i da i više i bolje. Zato ga mještani i vole i vjeruju mu. Danas je teško steći povjerenje toliko ljudi, a on je u toj poziciji zasluženo", navode iz te stranke.

U slučaju upravljanja OB Kotor izgleda da je, kako dodaju, nad trudom, radom, poštenjem, ugledom i rezultatima - prevagnula politička pripadnost, politički animozitet i klijentelizam.

"Reakcije su stigle, i dalje stižu, sa svih strana, i na njih nije uticala politika. Dr Ilić je radio za dobro svih građana, uz minimalnu ili nikakvu podršku iz Fonda za zdravstvo Crne Gore i Ministarstva koje ga je smijenilo.

Naš doktor je uspio da modernizuje i proširi dio kapaciteta bolnice u Kotoru, na koju se oslanjaju svi stanovnici Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve i svi naši gosti, a tu je ključna bila upravo saradnja, koju je on uspio da sklopi.

Novska Lista, DEMOS Tivat, Bokeški forum, razne političke opcije, ali i sam narod ovih dana, reagovali su na ovu situaciju u Kotoru", kažu u saopštenju.

Dodaju da dr Ilić nije „podoban“, politički.

"Ovdje je to jedino važno. I žalosno je to što neko ne odlučuje što je provjereno i najbolje za nas, nego ko je podoban a ko nije.

Dr Ilić je radio i kao hirurg i kao menadžer jedne ustanove, koja je kad je preuzeo bila u dosta lošem stanju, a od vitalnog je značaja za sve nas. Lično je doveo bolnicu u stanje i stepen organizacije na kojem je sada a možemo samo da pretpostavimo kako bi sve to izgledalo da je nastavio i dobio priliku da sprovede svoj plan i program.

Pripadnost SDP-u je, nažalost, razlog zbog kojeg dr Ilić ovoga puta nije bio „podoban“ i nije izabran, a njegovo političko opredeljenje ni u jednom trenutku nije uticalo na doktorov profesionalizam, stav i pristup pacijentima, kao ni bolnici.

Da zivimo u zdravom i zrelom političkom društvu ovako nešto ne bi bilo moguće, birali bi isključivo stručne, profesionalne i iskrene, a ne politički podobne. Međutim, u društvu u kom odlučuju klijentelizam, politička pripadnost i ministar Hrapović, to nije slučaj", poručuju iz SDP-a.

Ako želimo da trajemo, kako kažu, moramo da slušamo jedni druge, da radimo zajedno i vjerujemo jedni drugima.

"Osnaživanje saradnje i uključivanje lokalnih zajednica je važno za uspjeh našeg društva. Kada uključite lokalno stanovništvo, bilo gdje u Crnoj Gori, u donošenje odluka i sprovođenje inicijativa, tada imate pravu stvar i pravu odluku „u rukama“. Saradnja podiže samopouzdanje i vjeru u društvo i državu, koje nekako lako gubimo ovih dana.

Saradnja pomaže ljudima da se oslobode i izražavaju svoje mišljenje. Lokalno stanovništvo mora da se uključi i da vodi dijalog. Razlike treba da jačaju saradnju, a ne da je brišu. Moramo da razgovaramo i moramo da se borimo – svi zajedno. Na nama je da riješimo probleme ljudi koji su nam dali svoje glasove, ali isto toliko i onih koji nisu. U tome je suština", zaključuju iz ove stranke.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Nijaz

Samo pazi da u Budvi ostanete s cetnicima u koaliciji. A u Skupstini CG izigravajte branitelje Cetinja i CG. Licemjeri

Labud Dabanović

Svako zna sebe i drugog štitit i državu voljet i poštovat u kojoj je rođen ili živi.Jedino koji su zaraženi otrcanim srpstvom žele tu svoju zarazu na druge prenijet.Kako SDP vruće i kašljučući priča,ako im to smeta-trebali bi da prođu kroz karantin i očiste dušu koju im već nagriza otrcano srpatvo