11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Spreman sam da ne budem na jedinstvenoj poslaničkoj listi, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri

Politika

Comments 2

Bečić: Spreman sam da ne budem na jedinstvenoj poslaničkoj listi, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kaže da je spreman da ne bude na jedinstvenoj poslaničkoj listi, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri. 

"Vidim da pregovori traju, a cijeneći da je neophodno blagovremeno donijeti odgovarajuće odluke, saopštavam sljedeće:Isto kao što sam 2018. godine odustao od predsjedničke kandidature, na predlog dijela parlamentarne opozicije, a zarad jedinstvenog nastupa opozicije na predsjedničkim izborima, tako i sada na sopstvenom primjeru nudim konkretan doprinos i dajem sledeći predlog. Iako sam poslanik tek nepuni jedan mandat, spreman sam da ne budem na jedinstvenoj poslaničkoj listi, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata", saopštio je Bečić uz poruku:

"Hajde da damo šansu novim ljudima, hajde da relaksiramo opozicionu scenu, hajde da otvorimo prostor za novu energiju, hajde da stvorimo novu vrijednost i pružimo priliku našim ljudima koji su pokazali u Budvi i drugim gradovima kako se pobjeđuje DPS. Ukoliko moja malenkost kao neko ko ima nešto više od 3 godine poslaničkog staza, nudi nešto ovako, onda vjerujem da ću imati pozitivan odgovor i sa druge strane. Ukoliko oslobodimo Crnu Goru, onda ce biti šanse i mjesta za sve. Na ovaj način relaksiram i sve one učesnike sastanka koji su na tom sastanku naglašavali da Aleksa Bečić ne treba da vodi jedinstvenu opozicionu listu", kazao je Bečić. 

Bečić podsjeća da Demokratsku Crnu Goru predstavljaju, na opozicionim pregovorima, Dragan Krapović i Krsto Radović koji imaju puni mandat partije za odlučivanje u pregovaračkom procesu.

"Bez obzira na to što se nikad, ali nikad, nećemo složiti sa užasnim porukama koje smo slušali od pojedinih poslanika, kako pozicije, tako i opozicije, a koji se kose sa građanskim konceptom, spremni smo da prihvatimo koncept koji cjelokupna opozicija predlaže i smatra da je najbolji.

Naši predstavnici su jasno saopštili da podržavamo predlog za formiranje opozicione jedinstvene liste, ukoliko su na njoj svi opozicioni parlamentarni politički subjekti koji učestvuju u pregovorima, kao i ukoliko na listi neće biti kandidati koji već imaju u Skupštini Crne Gore tri i više poslaničkih mandata", kazao je Bečić. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Rec-2

“Ukoliko moja malenkost kao neko ko ima nešto više od 3 godine poslaničkog staza”. Oće li neko napomenuti malog Bečića da on za 3 godine nije niti jednom ušao u skupštinu?!