20 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković: Nikome iz vlasti nije palo na pamet da se involvira u proteste u Srbiji, gledamo svoja posla!

Politika

Comments 2

Bošković: Nikome iz vlasti nije palo na pamet da se involvira u proteste u Srbiji, gledamo svoja posla!

Autor: Jelena Grbović

  • Viber
Siguran je da će izbori u Crnoj Gori biti održani, uz poštovanje svih mjera i preporuka

Ministar odbrane Predrag Bošković siguran je da će izbori u Crnoj Gori biti održani 30.avgusta, uz poštovanje svih mjera i preporuka.

"Kao što smo više puta naglasili da je zdravlje priorotet siguran sam da će i ovom prilikom zdravlje biti na prvom mjestu. Moramo voditi računa o ekonomiji. Kampanja vladajuće koalicije biće takva da se sprovede po planu i mjerama. Zato u drugom naletu korone drugačijom strategijom pokušavamo da sačuvamo zdravlje i oživimo ekonomiju. Izbori su raspisani", kazao je Bošković i dodao da je ovih dana tim povodom NKT održao i prvi sastanak sa nevladinim organizacijama koje su prepoznate da se bave tom tematikom i da će se u narednom periodu ti sastanci nastaviti kako bi odgovorili na izazov.

"Nismo jedina zemlja u regionu koja održava izbore i, kako sad izgleda, sa ovim virusom ćemo morati naučiti da živimo.  Siguran sam da će izbora biti uz poštovanje svih mjera i preporuka. Imamo iskustvo Hrvatske, Poljske. Ima mnogo zemalja koje održavaju izbore i održavaće ih i pored toga što epidemija traje", odgovorio je Bošković na pitanje novinara da li se na sjednici NKT razmatralo odgađanje izbora zakazanih za 30. avgust.

Bošković je komentarisao i navode da su na protestima u Srbiji učestvovali i pojedinci iz Crne Gore:

"Nikome iz vladajućih struktura nije palo na pamet da se involvira u proteste u Srbiji. Vjerovatno je bilo crnogorskih državljana, ali se to ne može vezati za Vladu Crne Gore, već pretpostavljam da je odgovor negdje drugo. Nemamo neki poseban interes u tome. Gledamo ono što je kod nas i rješavano zdravstvenu i ekonomsku situaciju u Crnoj Gori", kazao je Bošković. 

Na pitanje da li će opet aktivirati zahtjev za pomoć koji je upućen NATO-u, a koji je 19. juna ove godine povučen, kazao je da će ako bude potreba svakako aktivirati taj zahtjev.

"Stvari držimo pod kontrolom i to je evidentno. Kako budemo procjenjivali sutuaciju tako ćemo djelovati", rekao je Bošković.

Na pitanje da li će usled krize izazvane koronavirusom, moći da ispune zahtjev NATO-a da do 2024. godine postignu izdvajanje za odbranu od dva odsto, Bošković je istakao da svi kapitalni projekti u Crnoj Gori nisu zaustavljeni niti umanjeni.

"Bez obzira na veoma tešku ekonomsku i zdravstvenu situaciju, ono što su kapitalni projekti ne samo ministartsva i Vojske, nego i Vlade generalno, nijedan kapitalni projekat nije zaustavljen, smatramo da ti kapitalni projekti omogućavaju kontinuirani ekonomski rast i razvoj i ovo je nešto što dopinosi noovj vrrijednosti i tako ćemo se ponašati i u narednom periodu", naveo je Bošković.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

PG4

Jedini ministar koji radi svoj posao kako treba. Na ovu temu bi trebalo jedan drugi ministar da ponekad nešto reče. Ali, neće. Tvrdo.

Fahro

Pa normalno da gledamo svoja posla. Kamo srece da su isto radili a ne pompezno dizali prasinu. To vam je doslovce ono ko drugom jamu kopa....