16 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kemp: Crna Gora ima zaista dobru viziju i mi ćemo nastaviti da je podržavamo

Politika

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Kemp: Crna Gora ima zaista dobru viziju i mi ćemo nastaviti da je podržavamo

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović je danas primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.

Simović je čestitao ambasadorki Kemp na ostvarenim rezultatima tokom obavljanja diplomatske misije u Crnoj Gori, istakavši da je njen mandat bio veoma uspješan i plodan, što se najbolje dokazuje kroz unaprijeđene odnose između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

„Sa Vladom Crne Gore realizovane su i pokrenute brojne aktivnosti, koje su bile na korist dvije prijateljske i savezničke zemlje“, kazao je potpredsjednik i iskazao uvjerenje da će to biti dovoljan razlog da ambasadorka Kemp uvijek bude naš dragi gost.

Simović je ambasadorki posebno zahvalio na njenoj ličnoj podršci crnogorskoj integraciji u NATO i podršci koju je pružala u dijelu naših novih iskoraka na euroatlantskom putu.

„Hvala Vam i za prijateljske i iskrene poruke o izazovima sa kojima se kao i svako društvo u tranziciji suočavamo. Pažljivo smo ih analizirali i donosili zaključke, ne dovodeći u pitanje iskrenu namjeru prijatelja da doprinese ukupnom napretku naše zemlje. U najkraćem, hvala na svim zajedničkim projektima i inicijativama koji su bili usmjereni prema daljem stvaranju modernog, razvijenog i demokratskog društva u Crnoj Gori“, poručio je Simović.

Kemp se zahvalila na lijepim riječima i podršci koju je tokom mandata dobijala od strane potpredsjednika Simovića i njegovog kabineta. „Nisam mogla zamisliti da ću imati tako dobre partnere i sagovornike“, istakla je Kemp.

Ujedinjeno Kraljevstvo će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom putu i na putu daljeg održivog razvoja. „Crna Gora ima zaista dobru viziju i mi ćemo nastaviti da je podržavamo. Posebnu podršku ćemo nastaviti u pravcu reformskih procesa“, kazala je Kemp.

Ambasadorka se osvrnula i na Vladin treći paket ekonomskih mjera podrške građanima i privredi za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, za koji je istakla da je nađen pravi balans između kratkoročne socijalne podrške, podrške ključnim sektorima, kao što je turizam, i podršci razvoju, a posebno inovativnih djelatnosti.

"Na kraju, ambasadorka Kemp je iskoristila priliku i da potpredsjedniku Simoviću, u njegovom kapacitetu predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, zahvali i čestita NKT-u na ostvarenim rezultatima u suzbijanju epidemije bolesti Covid – 19. „Pritisak sa svih strana je veliki, ali se kroz naporan rad i dobru koordinaciju, uspješno borite sa izazovima“, istakla je Kemp.

Potpredsjednik Simović je ambasadorki Kemp i njenoj porodici poželio puno uspjeha, dobrog zdravlja i sreće u novim životnim koracima i profesionalnim angažovanjima", piše u saopštenju Vlade.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR