25 °

max 30 ° / min 21 °

Četvrtak

06.08.

30° / 21°

Petak

07.08.

30° / 21°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

34° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

34° / 22°

Utorak

11.08.

33° / 22°

Srijeda

12.08.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović-Sijarto: Punopravno članstvo u EU predstavlja temeljni cilj crnogorske vanjske politike

Politika

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Darmanović-Sijarto: Punopravno članstvo u EU predstavlja temeljni cilj crnogorske vanjske politike

Crna Gora i Mađarska su prijateljske države, saveznici i bliski partneri koji zajednički doprinose izgradnji sigurnije i prosperitetnije Evrope, naglašeno je tokom razgovora ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i mađarskog ministra vanjskih poslova i trgovine Petera Sijarta, saopšteno je iz MVP.

"Ministar Darmanović je izrazio veliko zadovoljstvo sadržajnim odnosima između dvije države, koje karakteriše bliska partnerska saradnja, dodatno osnažena djelovanjem u okviru NATO saveza. Šef crnogorske diplomatije je posebno zahvalio na svesrdnoj i konzistentnoj mađarskoj podršci Crnoj Gori na njenom putu evropske integracije, te ponovio da punopravno članstvo u EU predstavlja temeljni cilj naše vanjske politike čijem ispunjenju smo u potpunosti posvećeni kao društvo koje dijeli vrijednosti najrazvijenijih zapadnih liberalnih demokratija.

Ministar Sijarto je istakao da će Mađarska nastaviti da čini sve što je u njenoj moći da zemlje Zapadnog Balkana postanu članice EU u što kraćem roku, s obzirom da njihova integracija u evropske strukture korespondira sa mađarskim ekonomskim, strateškim i bezbjednosnim interesima. Naglasio je da je Crna Gora zasluženo otvorila i posljednje pregovaračko poglavlje, dodavši da se nada da će Evropska unija do 2025. godine imati više država članica", navodi se u saopštenju.

Takođe, sagovornici su, kako dodaju, izrazili zadovoljstvo saradnjom koja se ogleda u pružanju ekspertske pomoći Crnoj Gori u oblasti evropske integracije, te je, u tom kontekstu, ministar Darmanović posebno pozdravio rad i aktivnosti mađarskog eksperta u Crnoj Gori amb. Ištvana Lakatoša. Na toj liniji, dva ministra su se saglasila da se njegov mandat produži, što će zasigurno predstavljati doprinos crnogorskom evropskom putu i dodatno osnažiti crnogorsko-mađarsku saradnju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR