23 °

max 31 ° / min 19 °

Nedjelja

20.09.

31° / 19°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 19°

Utorak

22.09.

27° / 21°

Srijeda

23.09.

23° / 22°

Četvrtak

24.09.

26° / 21°

Petak

25.09.

26° / 22°

Subota

26.09.

26° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Berane: Četničku ideologiju porazili naši đedovi, DPS garant antifašizma

Politika

Comments 3

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

DPS Berane: Četničku ideologiju porazili naši đedovi, DPS garant antifašizma

Demokratska partija socijalista Berana, najoštrije osuđuje četničko divljanje u Beranama i zahtijeva od nadležnih državnih organa da najhitnije i najenergičnije reaguju i počinioce ovih nedjela privedu zakonu.

"Jučerašnje okupljanje sljedbenika Pavla Đurišića u Gornjem Zaostru, koje je predvodio potpredsjednik Skupštine opštine Berane, te ispisivanje četničkih parola u gradskim multinacionalnim sredinama: Haremima, Talumu i Obalskom naselju, pokazuju uporno istrajavanje četničkih grupacija da naruše multinacionalni i multivjerski karakter našeg grada.

Nacionalistički grafiti i nasrtaji na kuće i imovinu manjinskih naroda u našem gradu otpočete u noći proslave izborne pobjede koalicije SNP-DF, nastavljene su paljenjem prodavnice u Docu, kolonama automobila sa zastavama drugih država,  četničkim orgijanjem u Gornjem Zaostru i sramnim paraloma kao najnovijim činom",navedeno je u saopštenju DPS-a.

Demokratska partija socijalista je, kako dodaju, u kontinuitetu upozoravala javnost na dvoličnost funkcionera Socijalističke narodne partije i pročetničko djelovanje vojvoda iz Demokratskog fronta, čiji aktivisti neprestano nasrću na multinacionalni sklad u Beranama – gradu Vjesniku mira.

"Demokratska partija socijalista Berana poručuje četničkim grupama i njihovim vođama u lokalnoj vlasti, da u našem gradu nema mjesta njihovoj ideologiji, jer su tu ideju porazili naši đedovi, a antifašizam živi i živjeće još snažnije, čemu je garant naša partija.

Građanima Berana poručujemo da Demokratska partija socijalista kao građanska partija i konstituent državne vlasti, garantuje sigurnost svim građanima i njihovoj imovini, bez obzira na nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo opredjeljenje", zaključili su u saopštenju iz beranskog DPS-a.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

Ne zmurite na sve ovo! Mnogo su dobili krila! Mnogo su pusteni dosta je stvari trebalo odma sasjeci! Povampirene cetnicke aveti!

Dejan V.

Tacno! Hrabro casno vojnicki i dostojaszveno ! A vi unuci njihovi jeste li dostojni slave i hrabrosti svojih djedova? Nadam se i vjerujem da je u vama ostalo nesto djedovo. Pa dragi moji..Evo vam prilike da se dokazete dostojnim...

Miloš

Sa riječi na djela! Ne puštajte iz zatvora one što lome spomenike antifašizma, a smještajte tamo i ove koji propagiraju četništvo! Neka se bune NVO, manji djelovi javnosti, pa i Evropa.