12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Duh Zaostra spustio se u Berane - grafiti mržnje osvanuli na zidovima!

Društvo

Comments 26

Duh Zaostra spustio se u Berane - grafiti mržnje osvanuli na zidovima!

Autor: Antena M

  • Viber

U beranskim naseljima Hareme, Talum i Obalsko, dominantno naseljenim bošnjačko-muslimanskim stanovništvom, jutros su na zidovima zgrada osvanule poruke mržnje, "ukrašene" portretom nekog četnika. Bolji poznavaoci lika Pavla Đurišića misle da bi to mogao biti on? Fotografija ispod, reklo bi se, daje im za pravo.

Nakon jučerašnjeg okupljanja u selu Zaostro, đe se družila grupica fanova najgore kvislinške tradicije "čiča" Draže i Đurišića "mlad majora", tokom noći su se njihove poruke slikom i riječju preselile na fasade u urbanom jezgru Berana.

Možda nije realno da lokalna samouprava hitno reaguje, imajuci u vidu da je potpredsjednik Opštine Goran Kiković juče bio dio predstave u Zaostru?

Možda bi gradonačelnik Šćekić, ipak, mogao da se oglasi porukom da je Berane grad u Crnoj Gori, da će tu i ostati i da niko neće morati da se seli iz njega, bez obzira na vjeru i naciju?

Sigurno je da bi država Crna Gora, koja baštini antifašizam i međunacionalni i međuvjerski sklad, morala da na ovaj izazov odgovori - hitno i institucionalno.

Komentari (26)

POŠALJI KOMENTAR

Jelena

Sramno , dje ste vladajući u Beranama, jeli vam primjer , skupljanje cetnicog skupa pisanje grafita ,sramno. Nema mjesta za vas i slicnim u Crnoj Gori.

Podgoričanin

Gradonačelnik Berana se ponaša kao u slučaju Savovića,koji se prije neki dan "vrati u zavičaj".I oko njega je zamajavao javnost,pokušavajući da sve prebaci na državu.Evo i sada,valjda je vidio Kikovića ili Kiku kakočetniči u Zaostru,pa opet za grafite traži negdje drugdje krivce.

Sol143

@Miloš Niko ko je god Crnogorac bilo koje vjeroispovjesti ne smije zatvoriti oči pred ovom nečasti. Pokažimo im gdje pripadaju! To je kanalizacijski proizvod. Anti crnogorske stranke moraju znati da je ovo odsudni trenutak. Mi ćemo braniti svoju Crnu Goru.