15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CEMI: Svi akteri prihvatili izborni rezultat što ove izbore čini jedinstvenim u crnogorskoj istoriji

Politika

Comments 2

CEMI: Svi akteri prihvatili izborni rezultat što ove izbore čini jedinstvenim u crnogorskoj istoriji

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Izborni dan je protekao u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nisu ugrozili regularnost ukupnog izbornog proceca, navodi se u preliminarnim zaključcima CEMI-ja.

“Svi akteri izbornog procesa su prihvatili izborne rezultate što čini ove izbore jedinstvenim u crnogorskoj istoriji”, saopšteno je iz CEMI-ja.

Period neposredno nakon održanih izbora obilježili su slučajevi nasilja nad pripadnicima nacionalnih manjina i neistimišljenicima koje su vršili podržavaoci nove vladajuće većine, kazao je direktor CEMI-ja Zlatko Vujović.

“Najoštrije osuđujem nasilje, a posebno brine što je nasilje vršeno nad manjinama i što se dešavalo mahom u Pljevljima. Pozdravljamo reakcije koalicije, nove većine, koja je pozvala ljude da slave kući i koja je osudila nasilje a pozdravljam i potez Dritana Abazovića da posjeti Pljevlja. 

Mislim da je potrebna dodatna odgovornost lidera vladajuće većine jer, jednostavno, argumentacija da su sve to provokacije druge političke partije, teško da "drži vodu" jer su svi incidenti urađeni prilično javno odnosno to nisu učini ljudi sa kapuljačama noću nego su ponosni bili na to što rade", kazao je Vujović uz isticanje da reakcija nadležnih mora da bude žustrija.

"Nikakav revanšizam i obračun sa neistomišljenicima nije prihvatljiv ukoliko oni koji su osvojili vlast žele da ispune obećanje dato Evropskoj uniji", naglasio je Vujović.

O optužbama koalicija "Crno na bijelo" i "Mir je naša nacija" na račun DPS za otuđenje dva kontrolna kupona u Podgorici, Vujović je kazao: 

“Ukoliko se pokažu istinitim, to je krivično djelo i onda bi državni organi trebalo da reaguju”.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

zk

Svaka Vam čast što ste rekli pravu istinu. Pitam ja Vas dali bi bilo tako da je koalicija DPS pobjedila sa jednim razlike šta bi se radilo po gradovima Crne Gore. Evo ni ovako manjine nemogu mirno da spavaju u svojim domovima. Mir je zato što sadašnja manjina priznaje da su izgubili i neprave nemire u svojoj državi znog toga. Vole svoju državu u tome je razlika.

nenad_mne

Oni samo javno pozivaju, ali ne čine ništa da terenski radnici sprovode politiku koju, sa njihove strane, gledamo od 1989.....