7 °

max 21 ° / min 6 °

Petak

23.10.

21° / 6°

Subota

24.10.

21° / 8°

Nedjelja

25.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

26.10.

19° / 13°

Utorak

27.10.

21° / 12°

Srijeda

28.10.

21° / 11°

Četvrtak

29.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković: Slijedi nam nova borba za slobodnu, antifašističku i multietničku Crnu Goru

Politika

Comments 4

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Bošković: Slijedi nam nova borba za slobodnu, antifašističku i multietničku Crnu Goru

Još uvijek aktuelni ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da vjeruje da je za posljednje četiri godine, radio u najboljem interesu resora na čijem je čelu. Ko radi, taj i griješi, navodi Bošković, pa tako vjeruje da se na izgradnji Vojske Crne Gore moglo raditi još bolje i više.

Komentarišući navode koji se sve češće mogu čuti u Crnoj Gori, da ambasade zapadnih zemalja insistiraju na tome da resor odbrane ne pripadne nekom od članova Demokratskog fronta, zbog osjetljivosti podataka i saradnje sa NATO, Bošković navodi da se nada da pojedini subjekti sadašnje većine takav scenario neće dozvoliti, iako im, kako kaže, politička snaga ne daje preveliki manevarski prostor.

"Svakako da je Ministarstvo odbrane uvijek pod posebnom pažnjom, a činjenica da smo postali dio NATO porodice 2017. godine tome daje poseban pečat", kazao je Bošković za Pobjedu, komentarišući to što je vojni resor kamen spoticanja u pregovorima nove parlamentarne većine.

Neophodno je, dodaje Bošković, podsjetiti i na izuzetan napredak kada je riječ o Vojsci Crne Gore, njenoj opremljenosti po savremenim standardima, kao i na izgradnji infrastrukture koja se konstantno unapređuje u cilju formiranja vojske kakva priliči našoj državi.

"Građanska, evropska i antifašistička država, koju intenzivno gradimo 14 godina, nalazi se pred izazovom da će biti skrajnuta s tog puta, opet uvučena u balkansko blato nacionalizma i velikodržavnih projekata. Iskreno se nadam da pojedini subjekti sadašnje većine takav scenario neće dozvoliti, iako im politička snaga ne daje preveliki manevarski prostor", navodi Bošković.

Kao najveći politički subjekt u Crnoj Gori, dodaje ministar odbrane, "stojimo na raspolaganju njima i ostalima u Skupštini koji baštine iste vrijednosti, kako bi, kaže, odbranili strateške temelje Crne Gore kao što su multietnički sklad, vjersku toleranciju, evropske i evroatlantske vrijednosti."

Upitan da li je bilo propusta u radu njegovog resora u protekle četiri godine, Bošković kaže da je resor na udaru već duži vremenski period, prije svega, zbog, kako navodi uloge koju je odigrao u evroatlantskim integracijama i promovisanju patriotizma i izgradnje crnogorskog identiteta.

"Uvijek smo se borili za Crnu Goru, našu jednu svetinju i siguran sam da ćemo se izboriti protiv opasnih ideologija koje su se povampirile i rasplamsale", ocijenio je Bošković.

Vjeruje, kaže, da su za protekle četiri godine radili u najboljem interesu resora, za koji su se, kako ističe, izborili da se modernizuje u kratkom roku i to u mjeri kakva do sada nije zabilježena.

"Isto tako, ko radi, taj i griješi, pa vjerujem da se na izgradnji VCG moglo raditi još bolje i više", istakao je Bošković.

Bošković smatra i da nova većina teško da može da zagovara evroatlantsku politiku sudeći na osnovu kampanje koju su vodili u susret izborima (što su dokazivali paljenjem NATO zastave, itd.) iako, kako kaže, pojedinci u to uvjeravaju.

"Uticaji trećih strana ne jenjavaju i bili su jako involvirani u dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni. Ali ponavljam, nećemo dozvoliti ustanak fašizma. Slijedi nam nova borba za slobodnu, antifašističku i multietničku Crnu Goru. Ko god u novoj većini bude zastupao ovakve interese imaće našu podršku, a siguran sam i međunarodnih partnera", zaključio je Bošković.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Bot32

Borba za antifašističku Crnu Goru predstoji, usporedo sa borbom protiv korupcije, nepotizma i bahatosti. Nažalost bivši ministar vojni je predstavnik upravo toga protiv čega slobodna Crna Gora treba da se bori.

BMX

Mislim da vi nećete voditi nikakvu "novu borbu" jer ste ste staru pogrešno vodili i izgubili. Tim koji je ispao iz lige treba da se mijenja. Definitivno. Imali ste priliku i izgubili ste. Sad moramo da ispastamo zbog vaše nesposobnosti i nerada

serdar

Borba za Crnu Goru je "borba neprestana". Ako DPS ne nauci nesto iz ovoga poraza zaboravite na vlast. Kad cetnici preuzmu institucije sistema vidjet ce te kako se to radi.