16 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joković ne vidi problem u osveštavanju Opštine: Carević je vjernik, a vjernici osveštavaju svoje prostorije

Politika

Comments 11

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Joković ne vidi problem u osveštavanju Opštine: Carević je vjernik, a vjernici osveštavaju svoje prostorije

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković, u intervjuu agenciji MINA, komentarisao je aktuelna dešavanja u Crnoj Gori.

Socijalistička narodna partija (SNP), kako je kazao, ne traži da im u novoj Vladi pripadne nijedna direktna funkcija ili Ministarstvo, već žele da se na demokratski način napravi dogovor koji će biti najbolji za Crnu Goru.

On je poručio da će se zalagati da budu predloženi najbolji za funkcije koje će toj stranci eventualno biti na raspolaganju.

Na pitanje da li će on, kao predsjednik partije, imati neku od funkcija u budućoj Vladi, Joković je rekao da na to ne može odgovoriti, jer može ostati i poslanik u Skupštini i sa tog mjesta ukazivati, podržavati ili se protiviti onome što bude nova Vlada radila.

„Ne želim da se izjašnjavam o prihvatanju bilo koje funkcije, jer bi to značilo da za nešto apliciram“, rekao je Joković u intervjuu agenciji MINA.

Na pitanje da prokomentariše mogućnost da kao vrhunski sportista bude ministar sporta, Joković je rekao da o tome do sada nije razmišljao, niti da zna kome će taj resor ili bilo koje druge mjesto pripasti.

On je kazao da je suština, makar što se tiče SNP-a, da dobiju ono što sto njima pripada u dogovoru sa ostalim koalicionim partnerima.

„Ja sebe vidim samo u posvećenom napretku demokratije, vladavine prave, ekonomskom prosperitetu i putu Crne Gore ka Evropskoj uniji. To je ključno gdje ja sebe vidim, i ne samo sebe već i svoje kolege iz SNP-a“, poručio je Joković.

On je kazao da će SNP oformiti samostalni poslanički klub jer ga je, kao najstarija opoziciona politička partija u Crnoj Gori koja nikada nije bila dio vlasti, uvijek do sada i imala.

„Mi smo ga imali i kada smo bili u koaliciji „Zajedno za Jugoslaviju“, „Zajedno za promjene“, u koaliciji „Ključ“ i kada smo samostalno izlazili“, naveo je Joković.

On je rekao da će SNP preko svog poslaničkog kluba najbolje prezentovati sve vrijednosti za koje se zalažu.

Joković smatra da će im sada prvi put biti i lakše, jer će sa pozicije vlasti moći učiniti ono za šta su se zalagali.

„Mi ćemo, i u Skupštini i u Vladi, biti oni koji će se zalagati za toleranciju, kulturu dijaloga, za pomirenje i nećemo nikada biti dio, neke stihije progana, revanšizma“, poručio je Joković.

Komentarišući situaciju u kojoj je predsjednik države iz opozicije, a premijer iz nove parlamentarne većine, Joković je rekao da je za dobro funkcionisanje najbolje da se razlike ostave po strani i da jedan i drugi budu posvećeni interesima građana Crne Gore i države.

„Ja bih apelovao i na predsjednika države i premijera da sve političke i ideološke i bilo koje druge razlike i netrpeljivost ostave po starani i da se okrenu budućnosti Crne Gore“, rekao je Joković.

Govoreći o sastanku lidera nove većine sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem u Ostrogu, Joković je kazao da je bio na tom sastanku i da mu nije jasno zašto je taj sastanak izazvao toliku pažnju.

„Da smo se sastali sa bilo kim i bilo gdje to bi izazvalo malo manje pažnje i napada javnosti. Ali napad javnosti, možda i najvećim dijelom, dolazi od onih koji su izgubili vlast na izborima zbog Zakona koji su i donijeli i napada na crkvu“, smatra Joković.

On je istakao da ni Amfilohije, ni vladika budimljansko-nikšićki Joanikije nijesu bili na sastanku da bi određivali kadrovsku politiku ili usmjeravali partije kakvu će politiku voditi.

„Oni su samo tu bili, posebno na tom svetom mjestu, da nas zamole i ohrabre da napravimo dogovor i da učinimo sve što je u našoj moći da se formira nova Vlada“, rekao je Joković.

Upitan da prokomentariše to što su sveštenici Srpske pravoslavne crkve osveštali budvansku opštinu nakon što je Marko Carević izabran za predsjednika, Joković je rekao da je to pitanje isključivo za Carevića.

„On je vjernik, a mi znamo da vjernici osveštavaju svoje prostorije, i ne vidim nikakav problem i spektakularan događaj da su te prostorije osveštane“, smatra Joković.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Vesna kiss

Sto pricate! Carevic i svi vjernici neka osvjestavaju svoje kuce,svoje privatne poslovne prostore,a SO Budva je drzavni prostor,a drzava CG sekularna drzava.Drugo,surovanje sa Amfilohije je nedopustivo imajuci u vidu njegovu ulogu devedesetih godina!

Patria

Znači Joko i ti ćeš tako u svojoj opštini? Blago nama, "srednji vijek"!

Neko1966

Tvoja (trenutno) pobjednicka grupacija sve vidi i zna,ali i mi sve kapiramo i porucujemo da cemo uraditi sve da projekat stvaranja srpskog sveta bacimo na koljena.