9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Petković izabran za predsjednika SO Tivat, sjednica počela bez himne

Izvor: Boka News

Politika

Comments 21

Petković izabran za predsjednika SO Tivat, sjednica počela bez himne

Autor: Antena M

  • Viber

Uspostavljanje nove lokalne vlasti u Tivtu započelo je danas konstitutivnom sjednicom novog saziva SO Tivat izabranog na lokalnim izborima 30. avgusta.

Sa 17 glasova za, 12 protiv i dva uzdržana - Andrija Petković, nosilac izborne liste Bokeškog foruma izabran je za predsjednika tivatske Skupštine. Za petkovića su glasali odbornici Bokeškog foruma, liste Narod pobjedjuje, Goran Božović - Časno i odgovorno za bolji Tivat i SDP.

Dva odbornika HGI-ja su bila uzdržana 12 odbornika DPS-a i SD-a su bili protiv.

Petković je bio i jedini kandidat.

Na početku današnje sjednice nije intonirana crnogorska himna. Kako su objasnili na sjednici, takva odluka je donijeta kako bi se izbjegle tenzije, jer su predstavnici koalicije "Narod pobjeđuje" negodovali zbog himne.

Dejan Risančić iz koalicije "Narod pobjeđuje" kaže da Poslovnikom rada Skupštine Opštine nije predviđeno da se konstitutivna sjednica otvara himnom.

Od ukupno 32 odbornička mjesta u novoj SO, najviše mandata -13, imaće građanska lista Narod pobjeđuje (NP) koja će vlast formirati zajedno sa još dvije građanske liste – Bokeškim Forumom (BF) koja ima dva, i listom "Goran Božović-časno i odgovorno za boji Tivat" (GB) koja ima jednog odbornika. Njime će natpolovičnu većinu u SO davati jedan odbornik SDP koja je odlučila da ne uđe svojim kadrovima u lokalnu vlast tri građanske liste, već da im daje podršku u parlamentu i uzme kontrolnu ulogu kroz učešće svog kadra u upravnim odborima opštinskih preduzeća i ustanova.

Pored DPS-a koji ima 11 odbornika, u opozicione klupe se sele i druge dvije članice do sada vladajuće koalicije u Tivtu – SD i HGI koje obje imaju po dva odbornika.

Komentari (21)

POŠALJI KOMENTAR

Ctrl

@Himna Sve i da je tako kao sto kazete,neke stvari valja mijenjati,i trebalo bi se uvesti intoniranje himne CG,svidjalo se to nekom ili ne.Tivat nije u BiH,Srbiji,Albaniji,Tunguziji,vec u CG,a kome smeta himna sopstvene drzave ne znaci da je u pravu.Naprotiv,nije.

Himna

statut opstine Tivat , za razliku od vecine drugih, ne predvidja sviranje himne i u Tivtu se nikada nije intonirala. Pitajte DPS, ipak je tako stalno vladao, ako ne vjerujete. To treba ispraviti bas ivako kako SDP sada predlaze

Poenam_Dei

Ako za početak nema himne što li tek sleduje na kraju... Tužno I besramno