5 °

max 5 ° / min -1 °

Subota

16.01.

5° / -1°

Nedjelja

17.01.

2° / -2°

Ponedjeljak

18.01.

4° / -3°

Utorak

19.01.

6° / -3°

Srijeda

20.01.

6° / -1°

Četvrtak

21.01.

10° / 4°

Petak

22.01.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Medojević: Kartel Vijesti u saradnji sa crkvom hoće da pravi Vladu

Politika

Comments 12

Autor: Antena M

  • Viber

Medojević: Kartel Vijesti u saradnji sa crkvom hoće da pravi Vladu

"Niti će medijski tajkuni niti će crkva da određuje ko će imati koji resor u vladi"

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je gostujući u emisiji "Intervju" na TVCG da je Zdravko Krivokapić, kako je rekao bio "dogovor naše liste i crkve".

Krivokapić je bio uslov da crkva podrži našu listu, dodao je Medojević.

"Crkva je pomogla opoziciji da dođe na vlast, kao papa u padu komunizma, ali kad je komunizam pao papa se vratio u crkvu, a ovdje se to nije desilo", rekao je Medojević.

Kazao je i uvijek kada je crkva ulazila ovdje u političke vode,  to se nije dobro završilo.

"Ja mislim da sada sveštenici treba da se vrate u manastire. Zamislite šta bi bilo da ja odem u crkvu na Cetinje i kažem: E sad ću ja da vodim liturgiju, rekli bi mi izađi", kazao je Medojević.

Crkva je, dodaje odvojena od države, i kako kaže crkva nema šta da se miješa u politiku.

"Ja sam čitao Ustav SPC baš zbog toga sastanka u Ostrogu, crkva nema pravo da to radi", rekao je Medojević.

"Mi smo imali sastanak u  jednom manastiru, da ne kažem kom i tada smo se dogovorili da Krivokapić bude mandatar, a Amfilohije je rekao da misli da DF-u treba da pripadnu najviše funkcije u toj vladi", dodao je Medojević.

Komentarišući najave da bi on mogao da bude na jednoj od funkcija koje se tiču nacionalne bezbjednosti, Medojević je kazao da se on bavi tim stvarima više od 20 godina, te da će od mandatara zavisiti kako će on vrednovati njegove sposobnosti.

Kazao je, takođe, i da su najobičnije spekulacije da je međunarodna zajednica protiv toga da DF bude u Vladi.

"Međunarodna zajednica nema ništa protiv toga. Zna se da je PzP od osnivanja za članstvo CG u NATO i nije u redu da sada samo određene partije iz sadašnje vlasti pričaju da su samo one za NATO", rekao je Medojević.

On je dodao i da PzP mandataru još nije saopštio koje resore želi.

"Mi imamo spreman program kako bi to trebalo da izgleda i koje resore bi mi mogli da pokrijemo i to ćemo mu predstaviti", kazao je Medojević.

"Možda koncern Vijesti, koji su osnivači Pozitivne i osnivaci URE žele da oni pokriju sektor bezbjednosti kako bi nastavili šverc", dodao je Medojević.

"Imam dokaze za njihovu politčku namjeru da oni žele da za nas trojicu da izbace iz vlasti, da oni imaju namjeru da preuzmu sektor bezbjednosti. Ja kad govorim o URE govorim o Vijestima i kao što je uticaj crkve sporan, tako je i uticaj Vijesti tajne agende da oni formiraju vladu  još je opasniji", rekao je Medojević i kazao da tu ne misli na Dritana Abazovića.

 "Abazović, on nije čovjek koji donosi odluke, ja mislim tu na Miška Perovića i Željka Ivanovića. Djelovi crkve i Vijesti su napravili centralni komitet u koji treba da odemo da se prijavljujemo i onda će oni da govore ovaj može ovaj ne može”, kazao je Medojević i dodao da "niti će medijski tajkuni, niti će crkva da određuje ko će imati koji resor u vladi".

Ukoliko PzP ne bude u Vladi i ukoliko, kako je rekao kartel iz Vijesti i crkva budu jačeg uticaja imali na mandatara, PzP će podržati i tu Vladu.

 "Jer mi smo rekli, podržaćemo svaku vladu u kojoj nema DPS-a. Ali ćemo tu Vladu žestoko kritikovati i boriti se za iste stvari za koje smo se borili do sada", dodao je Medojević.

 PzP,  kazao je Medojević,  alaže se da Crna Gora ima vrlo liberalan zakon o dvojnom državljanstvu.

"Treba da se ima dvojno državljanstvo, ali ne i pravo glasa. Samo državljani koji žive u CG treba da imaju pravo glasa. Zašto ljudima koji su rođeni u CG, zašto im ne dati pasoš. Da glasa međutim samo onaj ko živi u CG," naveo je on.

Medojević je potvrdio i da nije danas održao konsultacije sa Zdravkom Krivokapićem, koga je 41 poslanik nove parlamentarne većine predložio za mandatara.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

@Kosovo99 "I ako nas iz PzP ne bude u vladi, a i ako se NE SLAŽEMO oko mnogo toga, ipak PODRŽAT ću VLADU". Pa ovo je potpuno GLUPO ne vidim smisao te izjave. Medojeviću ti kao da si amater, a hvališ se iskustvom. izdade se koliko ti je stalo do "DAJ ŠTO DAŠ" samo neka sam u vlast. Kome se uvlačiš.

Kosovo99

Pa šta hočeš sada? Sad đavolom si tikve sadio - sada će ti se obiti o glavu. Ako se oglasiš kako oni neće - sjeme će ti zatrti. Nisu oni ka Milo da te trpe!

Stevo

@ja Imamo takvih i previše,zadržite gai uzmite još odavde