17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Abazović će biti moj zamjenik, u izboru kandidata nisam se vodio time ko je Crnogorac, ko Srbin

Politika

Comments 40

Krivokapić: Abazović će biti moj zamjenik, u izboru kandidata nisam se vodio time ko je Crnogorac, ko Srbin

Izvor: AntenaM/Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić kazao je, u emisiji "Načisto" da će Dritan Abazović sigurno biti potpredsjednik Vlade.

"I moj zamjenik, i za sada bez resora, to da li će biti i ministar odbrane vidjećemo", kazao je Krivokapić.

Rekao je i da bi njemu najbliža bila građanska demohrišćanska partija, ali je neće osnovati.

"Ja sam rekao da neću osnivati stranku i neću osnivati stranku", rekao je on i upitan da li će učestvovati možda samostalno na sljedećim izborima kazao:

"Ja sada o tome ne razmišljam, jer mislim da izbora neće biti u ove četiri godine, iako mnogi misle drugačije. Mislim da je prirodno da tu vladu 200 dana niko ne kritikuje jer se radi o izuzetno teškoj ekonomskoj i zdravstvenoj krizi. Mi pravimo planove za četiri godine. Naravno u svakom momentu Skupština može izglasati nepovjerenje toj vladi", objasnio je Krivokapić.

Upitan da li će, ako pak odluče da mu uskrate povjerenje, osnovati političku partiju, Krivokapića je kazao: 

"Građani očekuju da ja sada kažem da bih se rado prihvatio bremena koje sam prihvatio pomalo naivno, ali odgovorno. Sad u ovom momentu da me neko pita rekao bih, što moja baba kaže, daleko od mene politika", kazao je on.

Takođe je siguran da će Vlada sigurno biti izglasana drugog decembra, a kaže da su u toku intervjui sa tri kandidata za čelnika MUP-a.

Srbin ili Crnogorac  - nije se vodio tim principom

Upitan zašto kriterijum "rodni cnogorac" nije bitan kriterijum za ministarstvo prosvjete, rekao je da to nije važno ni za jednu priču.

Odlučujući o kandidatima Krivokapić se, kaže nije vodio principom ko je Srbin, ko je Crnogorac, već je bilo važno da živi u Crnoj Gori i ima crnogorsko državljanstvo.

"Đubre ustaško" - lični stavovi Vesne Bratić

Na pitanje kakve su reference Vesne Bratić, budući da je na osnovu javnih istupa, zaključeno da nema ni kulturu dijaloga imajući u vidu da je pisca Borisa Dežulovića nazvala "đubre ustaško", kazao je da su to njeni lični stavovi.

"Rukovodio sam se elementima stručnosti i naučnog doprinosa. Svi mi živimo u jednom čudnom vremenskom peruodu u kome je zaluljano jedno klatno a to klatno je zaljuljala odlazeća vlast. Mi želimo da to klatno vratimo u ravnotežu, a onaj ko bude minsitar moraće da ima jasne principe djelovanje i komunikacije i ovo što se desilo treba da bude prošlost i da vidimo šta će biti u budućnosti", rekao je Krivokapić govoreći o budućoj ministarki prosvjete nauke kulture i sporta.

O vjeronauci - ne želi da iznosi stav

Krivokapić je, komentarišući navode o uvođenju vjeronauke rekao da će se svim zahtjevima Vlada posvetiti i uraditi onako kako građani žele.

"Ja svoj lični stav sada ne bih iznosio o tome", rekao je on.

Optužbe DF-a

Komentarišući optužbe Demokratskog fronta na njegov račun, te zašto na njegovoj listi nema nijednog eksperta sa te liste, Krivokapić je rekao da je mapa mupa Vlade bila definisana u sedam koraka.

"Kada smo krenuli bila je definisana mapa mupa od sedam koraka. Neki su stigli do drugog, trećeg ali niko do četvrtog koraka", rekao je Krivokapić.

Komentarišući svoju izjavu da bi Vlada imala manji nivo reputacije, ako bi u njoj bili DF, te zašto je Medojević bio drugi na listi koju je predvodio na izborima, Krivokapić kaže:

"Nisam se pitao kako će izgledati lista, nisam određivao ko koju poziciju ima, ušao sam srcem i vodila me želja za promjenama. Da sam blizak toj struktui ja bih bio član neke od tih partija. Ja sam odradio posao kako sam znao i umio nisam imao takvu podrškku o kojoj pričaju pojedini lideri", rekao je Krivokapić.

Upitan ko je donio odluku da on predvodi listu, rekao je da nije bio politički aktivan ali da se družio sa političarima ali trenutak koji je prelomio desio se poslije okrulog stola.

"Tada je prihvaćeno da 3 do 5 profesora bude na listi, na kraju sam ja ostao sam", rekao je Krivokapić i dodao da Davidvić nema nikakve veze s njim, te da ga  iz studentskih dana zna površno.

"Ja s njim nijesam dijelio ni koru hljeba ni kajmaka. On nije dobio nijednu funkciju u novoj Vladi", rekao je Krivokapić.

Dodao je i da je cijelo vrijeme vjerovao u pobjedu što se ne bi moglo reći za određene političare sa liste koju je predstavljao.

Imam antitijela, koronu sam preležao

Govoreći o sahrani Amfilohija, Krivokapić je kazao:

Izvinjavam se građanima što nijesam nosio masku na sahrani mitropolita Amfilohija, to je bio jedan izraz nepoštovanja prema ostalima. Ja sam koronu preležao na nogama, to pokazuju i antitijela koja imam", kazao je on.

Komentari (40)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

@Liberal Bosanci bi rekli MAKSUZ. Bravo Krivi, dobar trik.

Naroz

Kakvi su to "elementi stručnosti i naučnog doprinosa" gospodje Bratić? Možda ti što je po stručnosti i naučnom doprinosu, od 400 profesora Univerziteta CG, rangirana kao 380..? Bolje bi bilo za sve da se držao pomenutog klatna, šarafa i ostalih dostignuća svoje profesije.

I.M.

Slučajno je tako izabrao kao što je slučajno bio u društvu teroriste Kavaje i ostalih četnika. I slučajno se izbor poklopio sa mišljenjem Radmila Marojevića koji kaže da "u Crnoj Gori postoje samo srbi i šiptari".