11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Apsurdni kompleksi posrbljenih Crnogoraca

Politika

Comments 36

Apsurdni kompleksi posrbljenih Crnogoraca

Autor: Antena M

  • Viber

Tekstovi koje na svom fb profilu objavljuje Vukašin Perović, zahvaljujući i prenošenju našeg portala, postali su izuzetno popularni.

Njegovu objavu i danas prenosimo u cjelosti:


"Posrbljeni Crnogorci imaju vječitu potrebu da se dokazuju. Kako duboko u sebi znaju da sa Srbijom i srpstvom nemaju nikakve veze, moraju da budu veći Srbi od pravih Srba. Da jače napadaju, da više izmišljaju, da žešće mrze Crnu Goru, nego što to rade pravi Srbi. Čak imaju potrebu da Srbima nude Crnu Goru, više nego što je oni traže.

Tako smo došli do toga da se potomci slobodnih i uspravnih Crnogoraca, klanjaju potomcima porobljenih Srba. Da se potomci ratnika sa Mojkovca, izvinjavaju potomcima onih koji su bježali. Da je potomcima spaljenih nelagodno, zbog onih koji su palili. Da se potomci partizana koji su oslobađali, stide od potomaka četnika koji su sa Njemcima ubijali.

Nedavni događaju pokazali su nam još jednu dimenziju poltronstva. Da bi svi viđeli da najviše žale, novosrbi i novovjernici su pali na koljena i ljubili umrlog od korone. Hoće li moći Patrijarha tako, jer će Srbi žaliti sa bezbjedne distance? Hoće li naše puštiti da ljube, kad su već došli? Hoće li opet biti veći Srbi od Srba? Ili će viđeti da ih naivne godinama huškaju popovi i političari? Jasnije će biti u neđelju.

Ako je ono bila vjera, svi će poći za Beograd. Ako neko i nije mogao doći Mitropolitu na sahranu, za Patrijarha nema izgovora. Ako su zbog Mitropolita klečali pola sata, zbog Patrijarha će sat vremena. Ili je bolje da uopšte ne idu? Jer kad su u Srbiji zovu ih Crnogorcima, a Srbi su samo kad u Crnoj Gori rade za srpske interese. Pa im se tamo pobrka ko su i što su. Bolje da sjede doma, no da se zbunjuju. Kad tamo vide da nijesu ka oni, mogu doći u iskušenje da se odsrbe.

Viđećemo što će biti, ali svakako apsurdni razlog gubitka njihovog identiteta, nije jasan ni njima ni nama", naveo je Perović na Fejsbuku.

Komentari (36)

POŠALJI KOMENTAR

Don

Oni koji su posrbice, nadju da kazu nekom da je poturica? Hm

Krotitelj

Bolje biti Srbin,nego Mafijas ili Narko diler !

Raško

Ne treba generalizovati narod ikakve zemlje, pamet u glavu, kakav DPS i DF, shvatite da su svi isti, nikoga nije briga za narod, žao mi je što ljudi očekuju promjenepromjenom vlasti i prazna obećanja, dajte narode ponašate se kao da ste ove godine dobili pravo na glasanje...