15 °

max 15 ° / min 9 °

Subota

05.12.

15° / 9°

Nedjelja

06.12.

16° / 7°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 9°

Utorak

08.12.

13° / 8°

Srijeda

09.12.

12° / 11°

Četvrtak

10.12.

11° / 10°

Petak

11.12.

11° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Davidovićeva lista zvaće se Narodni pokret, učestvovaće na izborima u Nikšiću?

Izvor: Pobjeda

Politika

Comments 1

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Davidovićeva lista zvaće se Narodni pokret, učestvovaće na izborima u Nikšiću?

Nekadašnji načelnik Centra bezbjednosti Nikšić, kontroverzni biznismen Miodrag Daka Davidović odlučio je danas, nakon okupljanja svojih prijatelja na Goliji kod crkve Svetog Save, da krene u formiranje stranke koja će se, kako saznaje Pobjeda, zvati Narodni pokret.

Planirano je da politička grupacija učestvuje na lokalnim izborima u Nikšiću krajem februara ili početkom marta. Najznačajniji politički cilj nove stranke je, kazao je za Pobjedu izvor blizak Davidoviću, očuvanje pobjede opozicije na izborima, jer ,,ovakva konstelacija nove vlasti ne obećava da može tu pobjedu sačuvati duži period“.

Pobjeda je ranije pisala da je Davidović iskazao jasne namjere da osnuje partiju i da je u razgovoru sa mandatarom Krivokapićem predložio da zajednički formiraju demohrišćansku stranku. Prema saznanjima Pobjede, ideju o osnivanju demohrišćanske stranke snažno je podržala i Srpska pravoslavna crkva, posebno vladika Joanikije koji je blizak prijatelj sa Davidovićem.

Prošle godine u Beogradu, dok su vladika Joanikije i Davidović razgovarali u foajeu hotela ,,Crown Plaza“ nepoznata osoba je pucala i metak je pogodio Davidovića u šaku.

Tokom izborne kapamnje i nakon izborne pobjede opozicije 30. avgusta, Davidović se dodatno politički aktivirao, ali nije naišao na otvorena vrata za razgovore o sastavu nove vlada mandatara Krivokapića.

Dvomjesečni tenzični pregovori tri pobjedničke koalicije učvrstili su Davidovića u namjerama da osnuje partiju, računajući da će tako pomoći ,,jačanje srpske političke opcije i pripremu za popis koji predstoji u Crnoj Gori“.

Davidović je juče ispred manastira Svetog Save na Goliji, gdje je bila crkvena služba povodom Aranđelovdana, potvrdio da osniva partiju, koju će nazvati Narodni pokret.

"Davidović je dao ideju, a narednih sedmica će biti definisani i program i kadrovska rješenja. To je priča koja je počela u junu, a on je sad reaktelizuje u funkciji očuvanja tranzicije i pobjede", kazao je Pobjedin sagovornik.

Kako su prenijeli crnogorski mediji, Davidović je najavio da će u njegovoj partiji biti „nekih osoba koje su kandidati za ministre“.

Uslijedila je ubrzo reakcija tima mandatara Zdravka Krivokapića.

"Ni Krivokapić, niti jedan kandidat za ministra u budućoj vladi nije član političke partije, niti će to biti", navodi se u saopštenju Krivokapićevog tima.

Davidović je potom odgovorio da će u njegovoj partiji ipak biti neki kandidati za ministre.

"Ministri su već u partiji, samo možda još nisu obaviješteni ili to još uvijek ne znaju oni koji misle da sve znaju. Možda kasni telegram ili satelit nije pustio signal", navodi se u reagovanju Davidovića.

Prema informacijama Pobjede, Davidović računa da će se njegovoj stranci ipak pridružiti neki ljudi bliski mandataru Krivokapiću, a računa da će, pred lokalne izbore u Nikšiću, imati jasnu podršku Srpske pravoslavne crkve za stvaranje šire izborne liste u kojoj bi mjesta trebalo da nađu i Prava Crna Gora, stranka Marka Milačića, kao i neki sadašnji poslanici koji su unutar Demokratskog fronta.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Šćepan

E pa da vidimo koliko smo potkupljivi. “Znalac” akciznih poslova. Najbolje ga je opisao kum - pokojni Momir Bulatović, a sad mogu radnici kojima je prodao stanove na periferiji Nikšića, pa ostavio zadužene i zbrisao za Bgd. Da vidimo Dritanove institucije kako se bore protiv kriminala!? Volimo te Crna Goro!