15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PKS: Na žalost Božovića, Rakovića, Marića i drugih ića, Crnogorci su se osvijestili odavno

Politika

Comments 3

PKS: Na žalost Božovića, Rakovića, Marića i drugih ića, Crnogorci su se osvijestili odavno

Autor: Antena M

  • Viber

Patriotsko komitski savez pozdravlja odluku gradonačelnika Podgorice, Ivana Vukovića, da do crne zemlje spušti zastavu ispred zgrade Skupštine opštine Podgorica, povodom 102 godine od sramne tzv. Podgoričke skupštine, na kojoj je nelegalno i nelegitimno ugašena stara crnogorska država, njena dinastija i čast, saopštenoje iz PKS.

"Toliko je dokumenata objavljeno o tom teškom periodu naše istorije, toliko knjiga napisano, nakon 80 godina ćutnje, da svako iole pismen može shvatiti šta se tada, u ratom opustošenoj i prodanoj domovini zaista desilo.

Samo velikosrpska politička misao, ta žilava, načertanijevska zmija ne može! Niti njeni današnji propagatori, kao što je i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, koji ustvrdi, na srpskom jeziku, nikšićkog akcenta, koji se nikad ne gubi, đe god ko da ode, pa i u Beograd, da je čak i Mojkovačka bitka “bila uvod u oslobađanje Crne Gore i Podgoričku skupštinu, kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom”!

Prećeraste Božoviću u svemu! Svjesno žrtvovana crnogorska vojska na Mojkovcu, od strane srpskog generala Petra Pešića, nije imala snage za borbu protiv nove okupacije od strane srpske vojske 1918.; njenih 9950 vojnika, smještenih u pet logora, među kojima je bilo 17 generala i 709 oficira, spriječeno je da se vrati u Crnu Goru dok se “posao ne oposli” i održi nelegalna tzv. Skupština", navode u saopštenju.

Božićni ustanak koji je uslijedio januara 1919, dodaju, baš “potvrđuje” Božovićevu ocjenu o “bratskoj Srbiji” i radosti ujedinjenja!

"I onih hiljade ubijenih, prognanih, i onih 5000 popaljenih domova!

Na žalost Božovića, Rakovića, Marića i drugih ića, Crnogorci su se osvijestili odavno; a ono što današnja Srbija duguje crnogorskom narodu je veliko, pokajničko izvinjenje za zločin protiv Crne Gore, urađen upravo tih godina, kada je, kako je pisao grof Salis engleskom parlamentu “Skupština donijela odluku pod bajonetima srpskih trupa”", zaključuju u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Eagles

@GAVRILO ne prezaju ni od cega, ma ćeraćemo se još. ne damo Montenegro!

GAVRILO

Bozovicu ,kako te nije sramota, ti si odrastao covjek,za takve kao sto si ti u Croj Gori imaj odlicnu izreku,PI NISTA COJEK!!!!

Tajfun

Kada se Srbija javno izvini za zlocine koje je uradila Srbijanska vojsksa u CG 1918god,tek tada mozemo pricati o normalizaciji odnosa izmedju dvije zemlje."GOSPODO IZ SRBIJE",izvinite nam se kao Njemacka za Hitlerove zlocine,pa da idemo dalje.