5 °

max 12 ° / min 4 °

Ponedjeljak

08.03.

12° / 4°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

12° / 3°

Četvrtak

11.03.

14° / 0°

Petak

12.03.

15° / 4°

Subota

13.03.

16° / 7°

Nedjelja

14.03.

17° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rastoder: Teško pronaći i minimum optimizma

Politika

Comments 2

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Rastoder: Teško pronaći i minimum optimizma

Crna Gora, poslije formiranja nove Vlade, ulazi u jedan od najneizvjesnijih perioda postojanja i teško je pronaći i minimum optimizma, ocijenio je bivši funkcioner Socijaldemokratske partije Rifat Rastoder.

On je kazao da maksimalno uvažava činjenicu da su bile neophodne političke promjene, i da je primjetan pokušaj da se sa sastavom Vlade napravi otklon od izvornih političkih matrica.

“Bojim se da Crna Gora, naravno, i svi mi zajedno sa njom, ulazimo u još jedan od, možda, i najneizvjesnijih perioda postojanja”, neveo je Rastoder na Fejsbuk profilu.

On je kazao da je, zbog izrazite ideološke heterogenosti i političke retrogradnosti većine konstituenata nove Vlade i nedovoljnog političkog i profesionalnog (bar u oblastima kojima će se baviti) iskustva većine njenih članova, teško pronaći i minimum optimizma.

“Na stranu još njen naglašeni jednovjerski-klerikalni karakter”, dodao je Rastoder.

On je naglasio da ga još više brine konfuzija i nesnalaženje takozvane građanske-suverenističke političke većine, čiji su djelovi i omogućili konstituisanje ove i ovakve vlasti.

“Sve potvrđuje da je, pogotovu, ovoj političkoj grupaciji neophodna nova energija, možda u formi nekog novog demokratskog saveza građana - suverenista, uključujući i sve zainteresovane nevladine organizacije i postojeće partije, ali sa potpuno novim političkim predvodništvom”, kazao je Rastoder.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorac

U CG 65% gradjanski opredijeljeno a 35% cetnicki,svi u Gradjanski Pokret i stvar rijesena.Ako ne zelite neka cetnici ostanu da vladaju

#nijemojavlada

Kasno ste se sjetili, napadali ste i pljuvali po staroj vladi i tako, uveliko, doprinjeli sumornoj današnjici. Ne kažem da nije bilo razloga za kritiku, čak što više, ali niste prepoznali trenutak kada je Crna Gora bila ugrožena i napadnuta kao nikada do sada. Pravi političari ne prave takve greške.