14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP: Abazović zloupotrijebio lične podatke građana

Politika

Comments 0

LP: Abazović zloupotrijebio lične podatke građana

Autor: Antena M

  • Viber

- Samo nekoliko sati od trenutka kada je izabrana nova Vlada, potpredsjednik te Vlade se potrudio da drastično prekrši zakone države Crne Gore, poručuju iz Liberalne partije. 

"Partija na čijem čelu je Dritan Abazović, aktuelni potpredsjednik Vlade Crne Gore, zloupotrijebila je svoju poziciju izvršne i zakonodavne vlasti i ugrozila zakonom zaštićene lične podatke građana Crne Gore.

Potpredsjednik Vlade, je skupa sa svojom partijom, došao do ličnih podataka građana Crne Gore i potvrdio svoje pretkazanje koje je izrekao tokom obraćanja iz klupa Skupštine Crne Gore, kada je saopštio da ima informacije o svakom.

Iskoristivši lične podatke građana i narušivši tajnost podataka on je poslao SMS poruke na sve raspoložive brojeve mobilnih telefona pozivajući građane da im se pridruže u Nikšiću i na taj način budu dio partije nove vlasti. Očigledno je da je Abazović zaboravio da je sada on vlast te da sukladno tome mora odgovarati za svaku izrečenu riječ i učinjeno djelo.

Dok ste bili opozicija sve vam se tolerisano i bili ste abolirani od bilo kakve odgovornosti, međutim iako ste promijenili političku poziciju i političko agregatno stanje u vama su i dalje ostali recidivi prošlih vremena pa umjesto da prvi štitite zakone i građane Crne Gore vi ih potpredsjedniče Vlade kršite i ugrožavate. Višak neznanja, a manjak znanja evidento je prisutan u vašim redovima, što Vama lično ne može biti opravdanje. Kao doktor političkih nauka znate da neznanje ne opravdava i ne umanjuje od odgovornost, stoga ste morali barem da se konsultujete sa nekim ko zna i time izbjegnete ovo političko blamiranje", navode u saopštenju. 

Iz LP-a poručuju da je očigledno da je Abazović svjesno prekršio najmanje dva zakona:

"Pozivamo državne instirucije na čijem ste vi sad čelu da reaguju i podnesu prijavu prema Vama kao odgovornom licu političkog subjekta na čijem ste čelu zbog toga što ste zvanično vi prepoznati kao inicijator slanja SMS-ova sa političkim porukama, a prema važećim zakonima sasvim je izvjesno da je takva komunikacija sa građanima nezakonita.

U ovom slučaju Zakon o elektronskim komunikacijama je i te kako prekršen i načinjen je teži prekršaj Zakona za koji je predviđena kazna od 4.000 do 20.000 eura. Posebno ističemo da je drastično povrijeđen i Krivični zakonik jer je prema njemu, ovo i krivično djelo za koje je predviđena kazna od jedne do tri godine zatvora.

Gospodine potpredsjedniče Vlade postigli ste nešto što je dosad nezabilježeno u crnogorskoj političkoj istoriji da prekršite zakone i ugrozite bezbjednost i privatnost građana u prvim satima svog mandata.

Šta tek onda da očekujemo od vas i vaših političkih ideologa iz kleronacionalističke koalicije na vlasti u narednom periodu? Ako se prema jutru dan poznaje biće u vašem vršenju vlasti u perspektivi puno ovakvih nepoštovanja zakona, ali se makar nadamo da nećete ponavljati iste greške. Ipak ste vi sad vlast i trebalo bi da budete primjer svima", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR