19 °

max 21 ° / min 11 °

Ponedjeljak

13.05.

21° / 11°

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

18° / 13°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

21° / 16°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Medojević: Mislim da je Gojko Perović saradnik ANB

Politika

Comments 7

Medojević: Mislim da je Gojko Perović saradnik ANB

Autor: Antena M

  • Viber

Mi smo se, kao politička organizacija Demokratski front (DF), susreli s imenom Zdravka Krivokapića kad je Andrija Mandić bio na sastanku u kripti hrama u Podgorici s Amfilohijem Radovićem i Joanikijem Mićovićem. Tu su bili još Vladimir Božović (Matica srpska u CG) i pop Gojko Perović – kazao je Nebojša Medojević, poslanik i jedna od lidera DF-a.

„Prije toga, jedno dva mjeseca, volšebno se osniva jedna parapolitička organizacija, NVO Ne damo Crnu Goru (svetinje); osniva je Božović i okuplja profesore Univerziteta za koje manje-više nije čuo, niti su se nekad u javnosti pojavljivali kao opozicionari”, kazao je Medojević sinoć na TV „A1”.

„I Božović postavlja na čelo te organizacije Zdravka Krivokapića – koga u tom trenutku niko ne poznaje: ni da je Krivokapić branio SPC, ni da je govorio protiv režima, ni da je bio opozicija. E sad, ko je Božoviću predložio Krivokapića?”

„Ja mislim, a imam i odrđena saznanja da je to Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB). Znači – UDBA”, rekao je Medojević, dugogodišnji član Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore”.

„I mislim da Božović sarađuje s ANB, kao i Gojko Perović. I nije tačno da su Amfilohije ili Joanikije predložili ovoga Krivokapića. Njega je plasirao Božović, preko NVO koja nije išla na izbore”.

„Sad se postavlja pitanje: ko je Božoviću rekao da izabere anonimnog profesora Krivokapića? Pa su onda Božović i Gojko Perović to predložili Amfilohiju i Joanikiju. A Mandić je došao na već gotov prijedlog. Ja veoma poznajem tu strukturu i osnovano sumnjam da je Božoviću ANB predložila Krivokapića”.

O novom v.d. direktora ANB Dejanu Vukšiću, Medojević je kazao:

„Ja za tog gospodina, a evo već sam 14 godina u sketoru bezbjednosti kao jedan od članova Odbora za bezbjednost, pratim to profesionalno – nikad nijesam čuo! Sama ta činjenica već nije dobra preporuka za njega. Taj čovjeku se nije nikad bavio sektorom bezbjednosti, što znači da on teško može donijeti neke promjene i reforme. A Krivokapić govori o nekoj ‘meritokratiji’, ‘ekspertima’, CV-jima… Pa ovaj čovjek (Vukšić) nikad nije bio u tom poslu”.

Medojević kaže da je bio protiv da SPC nameće Krivokapića za premijera:

„Ja mislim da je SPC potpuno prevarena. Željela je da ima uticaj postavljanjem mandatara – premijera. To je nesporno. Ja sam bio protiv toga – crkva nema šta da traži u politici. A sad Krivokapić više nikom ne ljubi ruku. Osim Stoltenbergu (NATO)!”


Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Srbin iz CG

Medojevic nije daleko od istine.Cinjenica jedna stoji da Perovic nije ranije bio pro srpski orijentisan,.Naprotiv veliki crnogorac.Mijenjao je pricu kako mu je odgovaralo.Sada je sa Bozovicem glavni akter i organizator politicko-crkvenog zivota u Crnoj Gori!

nenad_mne

Toliko godina se bavi bezbjednosnim sektorom, a na kraju-mislim? I sada treba da prihvatim njegov trač, ili da ga pitam što ne kaže ZNAM ili da zaćuti! Tačno se ponaša po pravilima tabloidnog novinarstva i tako opstaje na javnoj sceni-čak i poslanički klub zakuči, ničim izazvan!

Eagles

@Crnogorka Ja mislim da Medo radi za sigurimi i KGB