9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Još jedan dokaz o dvostrukim aršinima DIK-a

Politika

Tag Video
Comments 2

Demokrate: Još jedan dokaz o dvostrukim aršinima DIK-a

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Kao što se zna, more je dokaza koji govore u prilog tezi da je DIK odbijanjem da dostavi izvještaj o popuni upražnjenog poslaničkog mjesta primijenila aršine kakvi nikada nijesu primijenjeni ni u jednoj sličnoj situaciji, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Zna se već i da je DIK, krajem decembra 2020. godine, postupila po pravilima po kojim nije postupala nikada za vrijeme svog postojanja.

Poznato je i da je takvo djelovanje DIK-a posljedica instrumentalizovanosti te institucije u partijske svrhe, koja ju je i dovela do krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Da je postojao momenat organizovanosti i umišljaja u posljednjem postupku DIK-a, svjedoče, bez izuzetka, sva prethodna postupanja, kako DIK-a, tako i opštinskih izbornih komisija", navode iz ove partije.

Kako navode, na sjednici Skupštine Glavnog grada od 29.10.2020, sa koje dostavljaju snimak, vidi se kako Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada, omogućava učešće dva odbornika DPS-a online, zatim i učešće iz susjednih sala, da bi, potom, u takvoj situaciji, pročitao izvještaj izborne komisije Glavnog grada i konstatovao i ostavku i popunu upražnjenih odborničkih mjesta.

"Treba li reći da se i to odigralo u trenutku kada Poslovnik ne dopušta takvu mogućnost?

Kao što se može pretpostaviti, izborna komisija Glavnog grada nije pravila pitanje u vezi sa tim da li su odbornici u Skupštini Glavnog grada prisutni i u kojoj mjeri, da li su prisutni fizički i stoprocentno ili su prisutni samo djelimično i putem tehnologije raspravljaju i odlučuju. Da ne govorimo o tome da se nisu bavili ni filozofskim pitanjima poput onog da li se može glasati, a ne biti prisutan i da li se može odlučivati, a ne biti kvorum za odlučivanje i slično.

Očigledno je osporavanje bilo rezervisano isključivo za novu većinu i sjednicu sa kraja decembra 2020. godine, na kojoj je, da usput podsjetimo, reguralno utvrđen kvorum, koji je postojao, i u skladu sa Poslovnikom kojim je omogućeno učešće u radu poslanika na daljinu putem odgovarajuće informacione tehnologije", zaključile su Demokrate.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

Nemojte vi o dokazima i poštenju jer mi ste stuži.Vi ste reper za nečasno, nepošteno, netransparentno, nepočinstvo i revanšizam.A sve ku******* iz potaje. PI!

Libero7

najvisi prevaranti i licemjeri na politickoj sceni crne gire su crvenikravatasi .sator u budvi je vas najveci demokratski iskorak,i skok kroz prozor