15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pisonero: Zapošljavanje se mora zasnivati na profesionalizmu u skladu sa zakonom

Politika

Comments 3

Pisonero: Zapošljavanje se mora zasnivati na profesionalizmu u skladu sa zakonom

Izvor: RTCG

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Reforma javne uprave, kao jedan od osnova procesa proširenja, i dalje ostaje prioritet, nadovezujući se na solidan rad i dostignuća koja su sprovedena u toj oblasti, uključujući snažnu finansijsku podršku Evropske unije, poručila je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

Ona je za Televiziju Crne Gore, upitana da prokomentariše najavljenu raspodjelu mjesta na rukovodećim poslovima u državnim kompanijama, prema rezultatima izbora, rekla da se zapošljavanje mora zasnivati na profesionalizmu i kompetencijama.

“Kao što je ranije rečeno, iako su mjesta ministara i državnih sekretara politička naimenovanja, sva ostala naimenovanja moraju proći kroz postupak zapošljavanja koji se primjenjuje na državne službenike“, kazala je Pisonero Hernandez, prenosi Portal RTCG.

Ta naimenovanja se, kako je navela, moraju zasnivati na profesionalnim, nepristrasnim i meritornim kriterijumima, u skladu sa crnogorskim Zakonom o državnim službenicima i namještenicima i evropskim principima javne uprave.

Iz EK su i ranije saopštili da su depolitizovane i profesionalne javne institucije od najveće važnosti za efikasnu, nezavisnu i uslužno orijentisanu javnu upravu, koja uživa povjerenje javnosti.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

@Dejo Ovi novi su od 4.12.2020. zaposlili više đerce, familije, rođaka, kumova nego prethodni za 30 godina.A predhodni su ove nove školovali,davali državljanstvo i najbolje poslove.Novi su došli uz podršku ove sa pričom da neće raditi što prethodni.Rade mnogo gore.A ova jednako trabunja.Pojašnjeno.

Dejo

@Branka Hej Branka, Branka, Braankaaa! Gospodja Pisonero misli na proteklih 30 i kusur godina!

Branka

Pa što podržavaš ove koji rade sve suprotno od toga.Što ih dovedoste na vlast?!Što ih i dalje podržavate i tetošite???!