15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dizdarević: Prijetnjama ste zgazili profesiju prosvjetnog radnika

Politika

Comments 0

Dizdarević: Prijetnjama ste zgazili profesiju prosvjetnog radnika

Autor: Antena M

  • Viber

"Promišljajući o ukupnoj situaciji u kojoj se zbog pandemije korona našla i naša Crna Gora, ne mogu a da ne pomislim na ukupnu solidarnost koju je naše društvo u cjelini pokazalo u vremenu potpunog “lokdauna”.

Koliko smo samo bili ponosni i zahvalni prosvjetnim radnicima koji su ulagali nadljudske napore da u vanrednim okolnostima obezbijede nastavak edukacije u formatu koji je bio jedino moguće rješenje za aktuelni momenat. Koliko smo aplaudirali medicinarima, komunalnim radnicima i svim onim službama koje su se borile za očuvanje našeg zdravlja, toliko smo te aplauze upućivali i prosvjetnim radnicima koji su se brinuli za mentalno zdravlje naše djece",naveo je u saopštenju Abaz Dizdarević, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Kako je dodao, gotovo preko noći smo iz oduševljenja prema entuzijazmu prosvjetara, doživjeli da gledamo javne prijetnje  Krivokapića upućene, pripadnicima ovog ne tako malog i ne tako beznačajnog kolektivnog sistema.

"Gospodine Krivokapiću, kako smo nakon tako kratkog perioda vaše vladavine došli od aplauza do prijetnji? Nijesu li to oni isti kojim dugujemo posebnu pažnju i za koje bismo morali imati više senzibiliteta, jer se bave izgradnjom čovječnosti kod naših najmlađih ljudi, što utiče na stanje sveukupnog društva? Da li bi, gospodine Krivokapića, trebalo da žive u strahu od vaših prijetnji, i da to bude model koji treba da prenose na nove generacije? Da li zbog složenosti situacije u kojoj se nalaze prosvjetni radnici, ne bi trebalo da promislimo o pravičnoj naknadi za njihov udvostručeni napor koji čine kako bi realizovali nastavne programe? Smatrate li da će stimulativno djelovati izgovorena prijetnja da im zarade mogu biti umanjene za 30% ako ne budu ćutali? Da li je to demokratija koju nudite kad objašnjavate da je ovo društvo “oslobođeno”, a ukidate primarni princip,  princip slobode govora, ljudima koji se bore za svoja prava", naveo je on.

"Ništa manje porazno od iznijetih kvalifikacija na račun prosvjetnih radnika nije ni vaše degradiranje profesije kolega iz sistema obrazovanja, u kojem se nalazite i vi. Dali ste sebi za pravo da uvrijedite toliki broj nastavnika i profesora fizičke kulture i da marginalizujete njihovu ulogu u razvoju naše djece?! Na ovaj način ste zgazili profesiju koja gotovo cijeli vijek postoji u našem akademskom, obrazovnom sistemu. Možda su po vašem mišljenju od fizičkog zdravlja naše djece važnija pitanja: kako se zovemo, kome pripadamo i čime se bavimo? Umjesto toga, predlažem da zaobiđete frazeologiju i počnete da se bavite suštinskim pitanjima za bolji život građana, pa i nastavnika fizičke kulture", zaključio je.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR