15 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Makron pisao Krivokapiću: Francuska je uz vas

Izvor: EPA

Politika

Tag Gallery
Comments 15

Makron pisao Krivokapiću: Francuska je uz vas

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Francuske Emanuel Makron uputio je pismo predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću, saopšteno je iz Vlade. 

Pismo francuskog predsjednika, koje je dostavljeno iz Vlade, prenosimo integralno:

PREDSJEDNIK FRANCUSKE REPUBLIKE

U Parizu, 02. aprila 2021. godine

Uvaženi predsjedniče Vlade,

Želim da vam zahvalim na pismu i uputim najsrdačnije želje za uspješno obavljanje dužnosti predsjednika Vlade Crne Gore, nakon jedinstvenog načina smjene vlasti.

Budite uvjereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša zemlja suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja. U okviru francuske strategije za Zapadni Balkan, koju u svom pismu navodite, Francuska agencija za razvoj (ADF) će u ovoj godini započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona eura, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

U potpunosti podržavam evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana. Možete računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi. Kao što znate, naša ambasada i francuska ekspertkinja, koja je na raspolaganju vašoj Vladi, angažovani su u Podgorici s tim ciljem.

Pored njih se i operativna služba, Francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se implementira.

Nadalje, želim da naši bilateralni odnosi i ubuduće jačaju. Predstojeća posjeta crnogorskog ministra vanjskih poslova Parizu će tome i doprinijeti.

Kao što ste i predložili, bilo bi mi drago da o ovim različitim temama sa Vama porazgovaram putem video ili telefonskog poziva.

Još jednom Vam čestitam i molim Vas, gospodine predsjedniče Vlade, da primite izraze mog dubokog poštovanja.

Emanuel Makron

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Ne mogu da se ne zapitam koliko se Makronu" isplatila" ova podrska? Rusija, Srbija ili crnogorski kredit koji je ova Vlada uzela?

Realista

Francuska je uz vas kao i 1918...

Durmitorka

A,nije mi drago da se francuzi brinu, uskoro ce i britanci a dojceri vec tu i taj „trio fantastiko“ bas mi ne pase !