15 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

18.05.

23° / 13°

Srijeda

19.05.

23° / 12°

Četvrtak

20.05.

19° / 14°

Petak

21.05.

22° / 11°

Subota

22.05.

22° / 11°

Nedjelja

23.05.

23° / 13°

Ponedjeljak

24.05.

23° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Adžić: Pad Vlade ako Krivokapić povuče predlog o smjeni Leposavića

Politika

Comments 8

Adžić: Pad Vlade ako Krivokapić povuče predlog o smjeni Leposavića

Izvor: Mina, RTCG

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Ukoliko premijer Zdravko Krivokapić povuče predlog o smjeni ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, to bi značilo pad Vlade, ocijenio je Filip Adžić iz Građanskog pokreta URA.

On je u emisiji Argumenti, na Televiziji Crne Gore, kazao da bi, u ovom momentu, to bilo čisto "samoubistvo" za trenutnu parlamentarnu većinu.

Adžić je rekao da je već sad vidljivo da je u značajnom broju institucija došlo do smjena, i da su one već funkcionalnije.

Na pitanje o smjeni aktuelnog ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava, Adžić je kazao da je Leposavić izbor Krivokapića, i da je premijer u određenom trenutku zatražio njegovu smjenu.

On smatra da ni Krivokapić ni Leposavić, nijesu vrijedni povratka Demokratske partije socijalista (DPS).

“Ukoliko Krivokapić povuče predlog, to bi značilo pad Vlade. U ovom momentu, raditi takvu stvar, bilo bi čisto samoubistvo za trenutnu parlamentarnu većinu. Ko sebe stavi iznad volje građana, taj treba i da odgovara", rekao je Adžić, prenosi portal RTCG.

Poslanik Pokreta za promjene, Branko Radulović, ocijenio je da bi bila najveća tragedija bila ukoliko bi se, kako je naveo, bivši režim vratio.

"Ukoliko Vlada nije reformska, to je druga pogibija Crne Gore. Vlada i vlast mora biti efikasna i reformska", kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, ova Vlada pokazuje da nema dovoljno reformskih kapaciteta.

“Pokazuju određene slabosti, da li će biti Krivokapić ili Branko Radulović premijer, to me uopšte ne interesuje. Rekao sam Krivokapiću da je njegova stvar hoće li biti reformista ili ne", naveo je Radulović.

On je ukazao da se gube životi i resursi, i da Krivokapić treba da se "pribere i sabere", i liderski pozove kolege, kako bi se napravila rekonstrukcija Vlade.

"Sve zavisi od Krivokapića, pojedinih članova Vlade i lidera, da li ćemo se mi sabrati za Crnu Goru", naveo je Radulović.

Poslanica DPS-a, Jovanka Laličić, kazala je da ta partija od početka tvrdi da je Srpska pravoslavna crkva odigrala ključnu ulogu kada su u pitanju izbori.

"I sada vjerovatno vuče konce, koliko će Joanikije uspjeti u pomirenju između Leposavića i Krivokapića, ostaje da vidimo. Svaka druga odluka, sem razrješenja Leposavića, bila bi urušavanje autoriteta Krivokapića, i dovela bi do njegove ostavke", smatra Laličić.

Ona je dodala i da ima monogo posljedica nefunkconalnosti aktuelne Vlade, i da bi spas bio da ona bude tu što kraće.

Na pitanje o glasanju za smjenu Leposavića, Laličić je rekla da će DPS glasati za razrješenje.

Poslanik Socijaldemokrata, Damir Šehović, smatra da je Vlada, za četiri mjeseca, potpuno izgubila svoj kredibilitet.

"Njeni rezultati su gotovo pa katastrofalni. Obećana nam je Vlada koja će čuvati građanski i sekularni karakter države, obećana nam je ekspertska vlada, u kojoj će biti mjesta za manjinske narode”, kazao je Šehović.

Danas, kako je rekao, može se reći “da smo dobili vladu koja, umjesto da čuva, dominantno ugrožava građanski i sekularni karakter.”

“Formirana je u manastiru, što dovoljno govori o njenom karakteru. Od eksperata nijesmo dobili ništa, i možemo je prije nazvati eksperimentalnom", naveo je Šehović.

On se osvrnuo i na gašenje nacionalne avio-kompanije Montenegro airlines, i na činjenicu da još nema budžeta.

"Na neustavan i nezakonit način se finansiramo, imamo razbijenu diplomatsku mrežu, kompromitovan bezbjedonosni sektor i preko noći smo se vratili u devedesete godine", kazao je Šehović.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Nihada

@Čćč Nije jedina , takva je i u Bosni . Vidis da su vam dolazili i na litije i izbore u Niksicu , a i na celu su vam ministarstva 4 u 1 i da su prvo napali na crnogorski jezik i kulturu . To su sve isti ljudi i ista rusilacka i mrziteljska ideologija . Napali su i na bosanski jezik .

europeac

@Deni DPS u rasulu i po URI-nom, KAKO URA PROĐE U NIKŠIČU ha, ha, ha, ha, ha, ha Oni nijesu u RASULU, NEMA IH NIDJE, a niti će ih biti od skora. Čim još malo naore partnerima u vlasti ide URI NOGA. E VIVA MONTENEGRO. Negatori krepite više, dodijali ste i Bogu i narodu

Čćč

Ja mislim da je ovo jedinstven sluča u istoriji da se vlada bori da uništi državu u kojoj vlada !