Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: Ucjene oko izbora novog mitropolita

Politika

Comments 6

Živković: Ucjene oko izbora novog mitropolita

"Abazovićevo učešće u ispunjavanju Amfilohijevog amaneta govori koliko je ova nekada građanska opcija postala kvarljiva roba."

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa fejsbuk profila)

Izvođači radova na projektu "srpskog sveta" u Crnoj Gori, trenutno su sve državne poslove stavili po strani i okrenuli se izboru novog mitropolita. Različite taktike, spletkarenja, interesi i ucjene najubjedljivije govore koliko je ovaj uzbor za njih značajan. A značajan je, jer biraju novog pokrovitelja za nastavak satiranja Crne Gore do mjere njene suvišnosti.

Sasvim je izvjesno, koga god izabrali da taj neće imati ni minimum autonomije koju je svojim autoritetom u samoj svetosavskoj crkvi imao, sada već počivši i bivši mitropolit Amfilohije.

Ovaj za Crnu Goru važan izbor, odvijaće se daleko od bilo kakvog crnogorskog uticaja. Odluka se neće donijeti ni na Cetinju ni u Crnoj Gori, već u Beogradu i susjednoj nam Srbiji, što najbolje govori čija je to crkva i koji su njeni interesi.

Za sada je sasvim jasno da jedan značajan dio ove sekte u Crnoj Gori, koji predstavljaju aktuelna vlada na čelu sa Krivokapićem, Bečićeve Demokrate i URA žele izbor vladike Joanikija na mjesto mitropolita. Oni za njega otvoreno lobiraju, a od nedavno i sa njegovim izborom otvoreno ucjenjuju. Nije ni čudo jer je Joanikije pokazao i dokazao da mu bavljenje politikom nije strano i da otvoreno politički podržava ove političke strukture u CG.

Ucjenu je nedavno saopštio premijer Krivokapić, a juče je ponovio i onaj koji je samo zaprška ili začin ovog svetosavskog poduhvata - Dritan Abazović. Njihova stidljiva poruka da će temeljni ugovor sa Srpskom crkvom potpisati tek nakon izbora mitropolita je svojevrsna ucjena i bačena rukavica u lice novog patrijarha i Predsjednika Srbije, Vučića koji stoje na čelu "svih Srba i srpskog sveta".

Nama, čiji su preci svoje mitropolite birali na javnim zborovima na Cetinju, preostaje samo da posmatramo izbor novog izvođača velikosrpskih radova u CG, sada već duboko svjesni da ovom crkvenom krilu koje stoji iza Joanikija nije bitna sadržina temeljnog ugovora kojeg će potpisati u ime Crne Gore, nego samo izbor njihovog provjerenog kandidata koji im obezbjeđuje sigurnu političku podršku u budućnosti.

Sve ovo, jasnije od bilo čega govori o stepenu teokratije u koji je zagazila Crna Gora. Samo učešće Dritana Abazovića u ispunjavanju amaneta Amfilohija Radovića govori koliko je ova nekada građanska opcija postala kvarljiva roba.

Novi Srpski patrijarh, Vučić i Front za sada ćute. Njihov jedini interes je da se nastavi projekat "srpskog sveta" u CG.

Mi moramo znati, koga god izaberu, služiće isključivo NJIMA i njihovom zlom naumu. Ne sumnjam da će im sve biti džabe. Crna Gora se probudila i nikada neće biti poražena!

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Partizan

@baja Objasni NAM kako je moguće ujediniti sve patriote Crne Gore bez DPS stranke?

odgovor

@baja NIJESI u pravu 30.avgusta je bila vrlo mala razlika u vezi glasačkih listića za mrvu je DPS izgubio pa to svi znamo u Crnoj Gori

baja

Sve su ovo iz DPSa znali da ce se desiti i vecina je davala podrsku dusmanima Crne Gore . Zato ujediniti sve crnogorske patriote bez DPSa .