11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjetnica Đukanovića: Ukoliko Vlada zatraži agreman za kandidata o kojem nije postignuta saglasnost, to bi bilo poigravanje sa ugledom CG

Politika

Comments 2

Savjetnica Đukanovića: Ukoliko Vlada zatraži agreman za kandidata o kojem nije postignuta saglasnost, to bi bilo poigravanje sa ugledom CG

Autor: Antena M

  • Viber

Savjetnica za vanjsku politiku Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Tamara Brajović, reagovala je povodom pisanja medija o prijedlozima Vlade Crne Gore za naimenovanje novih ambasadora. 

Prenosimo ga integralno: 

"Povodom pisanja medija o prijedlozima Vlade Crne Gore za imenovanje novih ambasadora i interesovanja da li su dogovoreni u konsultacijama s Predsjednikom Crne Gore, podsjećamo na sljedeće.

Razgovori sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova o kandidatima za nove ambasadore Crne Gore započeti su 28. aprila.

Od 18 kandidata, Predsjednik je dao saglasnost za 7 diplomata, za koje procedura može da bude dalje nesmetano nastavljena počevši od formalnog usvajanja prijedloga MVP od strane Vlade Crne Gore.

Od preostalih 11, pojedini su dobili negativno mišljenje Predsjednika, dok je za jedan broj dogovoreno da se obave dodatne konsultacije. U međuvremenu, 24. maja, Vlada je kandidovala još jedno ime.

Kao što smo više puta kazali, Predsjednik neće javno govoriti o pojedinačnim kandidatima, jer je to dobra praksa u diplomatiji, posebno ne o onima za koje je postignut dogovor i za koje će kroz uobičajenu internu proceduru biti zatražen agreman od zemlje prijema.

Ukoliko bi se Vlada opredijelila da zatraži agreman zemlje prijema za kandidata o kojem nije postignuta saglasnost s Predsjednikom u konsultativnom procesu, jasno je da bi to bilo neozbiljno poigravanje sa ugledom Crne Gore i povjerenjem u odnosima s potencijalnim zemljama prijema ili organizacijama.

Predsjednik potvrđuje otvorenost za saradnju da se kroz dalje konsultacije dođe do konsenzusa, što je u najboljem interesu naše države i čini suštinu kohabitacije."

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Jelena

@JovankaBroz eto tako! Smijenise smbasadore i ovaj potpisa, ljude sa iskustvom i koji su odlicno radili. Sad salju djecurliju i nekakve sekretarke, bez iskustva i ovaj opet potpusa jer su, veli, “karijerni”?!? Cu’s karijerni?! Pa ako je karijerni zna se koji nivo mora da ima za ambasadora!

JovankaBroz

Samo da objasnis kako si savjetovala Predśednika da potpise za sekretarke i savjetnike iz MVP da idu za ambasadore u vazne zemlje, to je ista sramota kao i ovim cetnicima da ste potpisali! Stidite se!