15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Neću sazvati sjednicu Odbora o kandidaturi Vukšića za direktora ANB-a

Politika

Comments 2
Poslanik DF-a i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu

Knežević: Neću sazvati sjednicu Odbora o kandidaturi Vukšića za direktora ANB-a

Dok god Krivokapić ne bude promijenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost, Knežević kaže da će na isti način tretirati svaki njegov prijedlog upućen Odboru.

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Poslanik DF-a i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević kazao je da je obavijestio predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da neće sazvati sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Dejana Vukšića za direktora ANB-a.

Kako je naveo Knežević, razlog je sadržan u ignorantskom odnosu premijera Zdravka Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine.

Dok god premijer Krivokapić ne bude promijenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost, Knežević kaže daće na isti način tretirati svaki njegov prijedlog upućen Odboru.

"Svaki pokušaj zamjena teza i politikantskog svakodnevnog kalkulisanja od strane pojedinh medija i elemenata izvršne vlasti ne zaslužuje bilo kakvo javno određivanje i komentar. Ipak zbog crnogorskih gradjana imam obavezu da obavijestim javnost da sam predsjednika Skupštine Aleksu Bečića obavijestio da neću sazvati sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Dejana Vukšića za direktora ANB i davanju mišljenja.

Razlog je sadržan u ignorantskom odnosu premijera Zdravka Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na sjednicu odbora zakazanu za 02. jun na kojoj je bilo planirano i premijerovo kontrolno saslušanje.

Moja je ustavna obaveza da spriječim svaki vid degradacije Parlementa i odbora kojim predsjedavam i o tome sam obavijestio predsjednika Skupštine, koji je shodno Poslovniku i svojim nadležnostima zakazao sjednicu Odbora. Ponavljam još jednom, dok god premijer Krivokapić ne bude promijenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost na isti način ću tretirati svaki njegov predlog upućen odboru.

Ako neko iz redova parlamentarne većine ili Vlade nije zadovoljan mojim radom u svakom trenutku može inicirati moju smjenu, ali ja neću ni za pedalj odstupiti od svojih Ustavom određenih nadležnosti u očuvanju uloge Skupštine. Da ne bude bilo kakve zabune medijima je proslijeđen i dopis upućen predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću u kojem jasno iskazujem spremnost da učestvujem u poštovanju Ustava i zakona a ne njegovom gaženju.

Bez obzira na uobičajene političke razlike sa predsjednikom Skupštine moram istaći da on i ja imamo korektnu i profesionalnu saradnju sa pozicije funkcije koje obnašamo u Skupštini", naveo je Knežević.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Tek tako

Pusta trgovina, samo utvrđivanje pazara.

Nikac Od Rovinja

Ili zbog toga što Vukšić ide na mjesto Leposavića? Što je razlog više za DF da se Lepi pokuša sacuvati u fotelji ministra pravde. Jeste da je Vuksić nosio listu DF u Kotoru, jeste da je brani klanove, jeste da je Rusima nebrojeno blago uzeo za pravnu pomoć... ali jeste i da ga Džudi osobi.