16 °

max 23 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održan sastanak Grupe prijateljstva sa ambasadorom Palestine

Politika

Comments 0

Održan sastanak Grupe prijateljstva sa ambasadorom Palestine

Autor: Antena M

  • Viber

Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Palestinom održala je danas sastanak sa ambasadorom Države Palestine u Crnoj Gori, Rabijem Alhantulijem, saopšteno je iz Skupštine. 

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Palestinom Strahinja Bulajić podsjetio je na prijateljske odnose dvije države koji datiraju iz vremena Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, navodi se u saopštenju. 

"Saopštio je da je upoznat sa prilikama u Palestini, kao i upornim palestinsko-izraelskim konfliktom koji i dalje traje, te se, između ostalog, interesovao da li postoji mogućnost da se izborom nove Vlade u Izraelu izmijeni dosadašnja izraelska politika prema Palestini.

Posebno se osvrnuo na značajno pitanje Jerusalima, kao jedinstvenog svetog mjesta. Izrazio je podršku za mirno rješenje dvije države, bazirano na međunarodnom pravu i rezolucijama Ujedinjenih nacija", navode u saopštenju. 

Ambasador Palestine u Crnoj Gori Rabi Alhantuli izrazio je zadovoljstvo formiranjem Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Palestine, te izrazio spremnost da pruži doprinos u koordinisanju saradnje između parlamenata Crne Gore i Palestine.

"Ambasador je upoznao članove Grupe prijateljstva sa aktuelnom situacijom u Palestini, navodeći razloge za odlaganje parlamentarnih i predsjedničkih izbora, koji je trebalo da budu održani ove godine, prvi put nakon petnaest godina. Govoreći o konfliktu između Palestine i Izraela, ambasador Alhantuli je podvukao da nije riječ o vjerskom konfliktu, kako ga masovni mediji često predstavljaju, već su u središtu sukoba ljudska, politička i ekonomska prava građana.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o ključnim političkim dešavanjima u Palestini i Crnoj Gori, uz ocjenu da su oba regiona, u kojima se ove države nalaze, izložena uticaju stranih sila. Izražena je spremnost za unapređenje ekonomske saradnje, kao i saradnje na multilateralnom nivou, u okviru Ujedinjenih nacija, Interparlamentarne unije i Parlamentarne skupštine Mediterana", piše u saopštenju. 

Osim Bulajića, predsjednika Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Palestine, sastanku su prisustvovali i uzeli aktivno učešće članovi Grupe, poslanici Dragan Bojović i Maksim Vučinić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR