30 °

max 40 ° / min 25 °

Srijeda

28.07.

40° / 25°

Četvrtak

29.07.

40° / 26°

Petak

30.07.

39° / 25°

Subota

31.07.

39° / 23°

Nedjelja

01.08.

40° / 24°

Ponedjeljak

02.08.

36° / 23°

Utorak

03.08.

36° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate o današnjem protestu: Lažna demokratija ponovo se obukla u uveliko islužene DPS pomoćne odrede

Politika

Comments 16

Demokrate o današnjem protestu: Lažna demokratija ponovo se obukla u uveliko islužene DPS pomoćne odrede

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon niza izbornih poraza od kojih je svaki bio teži od prethodnog, što jasno svjedoči o trendu, DPS na sve načine pokušava da se predstavi vitalnim iako baš svako u ovoj zemlji zna da je riječ o grupaciji koja se nalazi u fazi potpunog raspada, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Tako danas svjedočimo veoma koloritnom protestu protiv kadrovskih rješenja Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Da se razumijemo, u demokratskom društvu pravo na protest ima svako, i svaki protest koji za stvarni cilj ima bilo kakvo poboljšanje društva jeste više nego dobrodošao.

Međutim, plašimo se da u ovom slučaju nazočimo nečemu sasvim drugačije namjere, a to nešto bi bilo još jedno od brojnih maskiranja onih snaga kojima je zarđali DPS postao politički neupotrebljiv.

Tako se danas lažna demokratija, u nedostaku ljepšeg ruha, ponovo obukla u dobro poznate i uveliko islužene DPS pomoćne odrede. Dakako da nije svaka osoba na današnjem protestu ni tog kova, niti te namjere, čast časnim izuzecima, ali organizatori i govornici svakako jesu", piše u saopštenju.

I to je, tvrde Demokrate, kroz nacionalističke, nacional-šovinističke i mrziteljske poruke više puta prethodnih mjeseci potvrđena činjenica.

"Međutim, veoma dobra stvar u cijeloj ovoj situaciji jeste to što je taj treći ešalon DPS-a, koji je za vrijeme moći bivšeg režima imao luksuz da igra ulogu objektivnog civilnog društva i nezavisnih građanskih aktivista, konačno prinuđen da se i formalno organizaciono materijalizuje.

U tom procesu dobili smo niz kvazigrađanskih organizacija prepunih latentnih šovinista, koji se bore za iste takve vrijednosti: šovinizam uvijen u kvazigrađanske oblande na zadatku odbrane kleptokratske elite i svih degenerativnih proizvoda i tekovina njenog trodecenijskog svevlašća.

Elem, taj novi oblik raznim nepočinstvima teško kompromitovanog DPS-a mahom čine oni likovi koji u poslednjih dvadesetak godina nikad, ali baš nikad, na sva moguća grdna nepočinstva bivše vlasti ne rekoše niti jednom "ova vlast mora da ide". Ne pade im na pamet da to izgovore povodom bilo koje DPS zloupotrebe pojedinačno, a bome ni zbog svih silnih nakupljenih zala zajedno.

Njihova glumljena objektivnost tada se svodila na zakašnjele, veoma mlake reakcije u formi veoma tihog, gotovo nečujnog neslaganja, ali uvijek onog koje neće promijeniti baš ništa i koje nikad nije zauzelo ultimativan stav.

Ni danas, dakako, njihov stav ne odražava potrebe društva, niti želju da ovo drštvo bude bolje, već je isključivo u funkciji pravljenja buke kako bi se stekao utisak da je DPS, zajedno sa opskurnim satelitima formiranim upravo u cilju stvaranja lažne slike masovnosti, u nekom vidu ofanzive, iliti makar uzlazne putanje.

Iako moguće ima onih kojima se može učinjeti da je, zahvaljujući nekim greškama aktuelne vlasti kao i nesnosnoj buci koju stvara jedan dio parlamentarne većine a koja uveliko zagađuje atmosferu, da je poražena DPS grupacija u nekoj vrsti ofanzive, znajte da je to veoma netačno. Jer to odlično znaju i oni", piše u saopštenju.

Upućeni su, dalje piše u saopštenju, odlično u sva istraživanja i u činjenicu da su u slobodnom padu i da se nikad više politički neće oporaviti.

"Tome najbolje svjedoči sama činjenica da su pomenuti dugogodišnji „rent aktivisti“ morali da se javno deklarišu kao čisti DPS, ali nam - još važnije - ovi likovi svojim nerijetko skarednim djelovanjem pričaju istinitu priču o „dekor građanizmu“ bivšeg režima.

Partijska "Potemkinova sela" pljačka-demokratije i nacional-šovinizma niti ovog puta neće proći. Građanima ove zemlje vas je dosta, i to je nepromjenjljiv fakat", navodi se u saopštenju.

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Kuzman Franc

Demokratama pod znacima navoda,oni i kada spavaju vide dps,nocna mora

Naša stvarnost

Demokrate se toliko trude da prikazu svoju partiju da je u duhu EVROPSKOG Puta! Ali nažalost ispod njihove priče leži druga prava istina, borba za Srpstvo da se što više ljudi zaposli koji su srpske orjentacije i prija im srpski svet! Narod je u zabludi! Nesmije im se ništa vjerovati!!!

Posmatrač

Da ste vi zbilja demokrate ne biste se ovako brutalno služili lažima i podmetanjima. Kao da su građani imbecili da ne vide sta se dešava, kakva nam je vlada i šta čini