27 °

max 28 ° / min 17 °

Nedjelja

26.09.

28° / 17°

Ponedjeljak

27.09.

29° / 19°

Utorak

28.09.

28° / 18°

Srijeda

29.09.

26° / 17°

Četvrtak

30.09.

22° / 17°

Petak

01.10.

22° / 15°

Subota

02.10.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Forca: Ista osoba imenovana za v.d. direktora škole i za člana Borda direktora Vodovoda kao kadar druge partije

Politika

Comments 0

Forca: Ista osoba imenovana za v.d. direktora škole i za člana Borda direktora Vodovoda kao kadar druge partije

Autor: Antena M

  • Viber

Nova demokratska snaga Forca pridružuje se građanima i roditeljima koji su ogorčeni zbog novih imenovanja u obrazovnom sistemu u opštini Ulcinj,

Kako navode, pojedina rješenja su čak i smiješna,.

U jednoj osnovnoj školi, kako navode, mijenja se doktor nauka sa dokazanim kvalitetom u upravljanju školom.

“U drugoj se mijenja direktor sa nesumnjivim ljudskim i profesionalnim osobinama, dok u trećoj školi imenovano je lice koje je 2. juna 2021. godine, rješenjem SO Ulcinju imenovan kao član Borda direktora u ulcinjskom Vodovodu kao kadar druge partije u novoj većini koju čine DPS i njeni tradicionalni partneri: PD, DUA, DSCG, SD i BS", piše u saopštenju.

Kako navode, ne radi se o imenovanjima na rukovodećim pozicijama u školama bez obzira na političku ili nacionalnu pripadnost, već se radi, kako kažu, o "nečasnoj političkoj trgovini onih koji su se navodno borili protiv ovakve prakse".

 "Ovim imenovanjima, a pogotovu imenovanjem u Osnovnoj školi "Maršal Tito" je ministarstvo preinačilo volju nastavnog kadra, volju roditelja, volju samog školskog odbora, i ušla u zonu u kojoj se nipodoštava struka, zvanja i minuli rad u najvećoj dvojezičnoj školi u državi, koja dok je na čelu bio Arben Lunji, doktor računarskih nauka, škola je dobila više priznanja u regionu za kvalitet", piše u saopštenju.

Sada se, kako navode, ne zna tačno da li protiv ministarke i profesije rade njeni savjetnici ili, kako kažu, drugi šaptači i nalogodavci koji sumnjaju u ove prve.

"Bilo kako bilo, trend i posljedice su jasne: ovim imenovanjima se vrši politizacija u upravama škola u ovoj opštini i ruši kvalitet nastave i stavlja do znanja javnosti da je politička trgovina počela i da je ona legalna", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR