15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj podnijela MUP-u inicijativu za oduzimanje državljanstva Vesni Bratić

Politika

Comments 8

GI 21. maj podnijela MUP-u inicijativu za oduzimanje državljanstva Vesni Bratić

Autor: Antena M

  • Viber

Građanska inicijativa 21. maj podnijela je inicijativu za oduzimanje državljanstva ministarski prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić.

Njihovu inicijativu, koju potpisuje Ljubomir Filipović prenosimo integralno:

"Članom 24. stav 1 tačka 1 predviđeno je da se gubi crnogorsko državljanstvo ako se dobrovoljno stekne državljanstvo druge države. Tačkom 8 istog člana navedeno je da se državljanstvo gubi i ako ponašanje crnogorskog državljanina ozbiljno šteti vitalnim interesima Crne Gore. Za sve slučajeve gubljenja crnogorskog državljanstva u članu 24 stav 4 navedeno je da će nadležni organ (ministarstvo unutrašnjih poslova) pokrenuti postupak po službenoj dužnosti nakon saznanja o činjenicama iz stava 1 do 3 tog člana.

Shodno navedenom, postupak za oduzimanje crnogorskog državljanstva po članu 24 stav 1 tačka 1 može se pokrenuti po službenoj dužnosti protiv ministarke Vesne Bratić, koja se u procesu sticanja crnogorskog državljanstva nije odrekla državljanstva druge fržave, a koja je svojim političkim djelovanjem štetila vitalnim interesima Crne Gore.

Razlozi za pokretanje postupka za oduzimanje crnogorskog državljanstva za ministarku nauke kulture, prosvjete, sporta Vesne Bratić, po drugom osnovu (jer ozbiljno štete vitalnim interesima Crne Gore) su sljedeći:

a) Izjave tokom predizborne kampanje u medijima i na društvenim mrežama u kojima se širi međunacionalna i međuetnička mržnja.

b) Imenovanja u njenom resoru ljudi koji negiraju crnogorsku nezavisnost i naciju, i šire međuetničku i međukonfesionalnu mržnju i izazivaju oštre reakcije domaće i regionalne javnosti i na taj način štete ugledu i vitalnim interesima Crne Gore."

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Mirko

Prvo da krivično odgovara a nakon izdržane kazne oduzeti državljanstvo i protjerati iz zemlje.

Senad

@TV_EU Uskoro ćemo u Bosni UKINUTI genocidnu šumsku tako da NEMILU ŽENU ČETNIKUŠU treba protjerati na Ravnu Goru u Srbiju...