27 °

max 27 ° / min 16 °

Subota

15.06.

27° / 16°

Nedjelja

16.06.

27° / 17°

Ponedjeljak

17.06.

29° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

32° / 22°

Četvrtak

20.06.

35° / 23°

Petak

21.06.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Picula i Bilčik: Politička zloupotreba nečijih vjerskih uvjerenja nije kompatibilna s trenutnim reformskim procesom

Politika

Comments 10

Picula i Bilčik: Politička zloupotreba nečijih vjerskih uvjerenja nije kompatibilna s trenutnim reformskim procesom

Autor: Antena M

  • Viber

“Kategorički osuđujemo grube događaje koji su ovog vikenda u Crnoj Gori pratili ustoličenje mitropolita pravoslavne crkve Joanikija II. Crna Gora bi trebala u potpunosti ispoštovati svoje obaveze i braniti pravo na slobodu mirnog okupljanja i slobodu govora, uvažavajući različita vjerska prava svojih građana”, objavili su u zajedničkoj izjavi povodom jučerašnjeg nasilja u Cetinju u Crnoj Godi hrvatski zastupnik u Evropskom parlamentu Tonino Picula, stalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru i Vladimir Bilčik, predsjednik Izaslanstva u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Crne Gore. 

“Crna Gora kao zemlja kandidatkinja za pristupanje Evropskoj uniji mora shvatiti da njeni politički i vjerski čelnici imaju posebnu odgovornost u donošenju odluka kako bi opravdali povjerenje građana koji su im pružili podršku i izrazili veliku ambiciju za članstvom u Evropskoj uniji. Stoga pozivamo sve uključene aktere da sustavno rade na smanjenju napetosti i podržavaju predanost Crne Gore na stvaranju modernog, demokratskog, multikonfesionalnog i multietničkog društva. Politička zloupotreba nečijih vjerskih uvjerenja nije kompatibilna s trenutnim reformskim procesom Crne Gore i uspješnim dosadašnjim intervencijama. Zaista se nadamo kako ova situacija neće dugoročno ugroziti međunarodni položaj Crne Gore i dugu povijest mirnog suživota među ljudima različitih vjerskih pripadnosti i etničkih skupina”, poručili su Picula i Bličik. 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

BMX

NATO je dopustio da strane tajne službe, vojska, policija koji nisu njihove članice slobodno vršljaju i rovare po teritoriji svoje članice i saveznike pritom ugrožavajuci mir i bezbjednost zemlje a da ništa, čak ni saopštenje da izdaju. Eto, tako će nas štititi i ubuduće.

BMX

NATO je u kratkom vremenu, poslije Avganistana, doživio još jednu strašnu blamazu i sramotu koju je Rusija preko Vučića, Vulina, BIA ,Crkve Srbije, Vlade Crne Gore, Demokrata, URA -e, DF - a, napravila u njenoj evropskoj saveznici i članici - Crnoj Gori.

nenad_mne

@Tek tako , ma briga njih, otaljavaju posao, prema svecu i tropar, no mi se moramo,SAMI, izboriti! Što bi njih interesovalo Cetinje, kada takav dragulj nemaju kod sebe?