15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ocjena Đukanovića: Dobar Samit, novi investicioni plan velika šansa za Zapadni Balkan

Izvor: EPA

Politika

Tag Video
Comments 1

Ocjena Đukanovića: Dobar Samit, novi investicioni plan velika šansa za Zapadni Balkan

Autor: Antena M

  • Viber

Mislim da smo imali jedan dobar Samit EU i zemalja Zapadnog Balkana, kazao je predsjednik Milo Đukanović nakon skupa u Sloveniji.

"Na njemu je nedvosmisleno potvrđena posvećenost EU evropskoj perspektivi ZB koja treba da se realizuje kroz ostvarivanje statusa članica svih zemalja ZB u EU", ocijenio je.

"Takođe, potvrđena je spremnost zemalja ZB da nastave sa reformskim naporima kako bi ostvarili standarde i obezbijedili pretpostavke za članstvo. Tako da vjerujem da će se u narednom periodu odvijati jedna intezivnija saradnja između EU i zemalja ZB, i vjerujem u doglednu perspektivu članstva za Crnu Goru i za sve zemlje našeg regiona."

Nove prilike za ZB

 "Ono što je jako važno je da ćemo od sada pa ubuduće imati na raspolaganju jedan novi instrument, to je Evropski Investicioni plan vrijedan otprilike 30 milijardi koje stoje na raspolaganju projektima zemalja ZB u narednih sedam godina. To zaista predstavlja izuzetnu šansu prije svega za realizaciju važnih infrastrukturnih projekata. Kao što znate, naše uvjerenje je da je za pripremu naših građana na ZB za život u ujedinjenoj Evropi najvažnije obezbijediti laku dostupnost EU, njenih pravila života i njenog sistema vrijednosti. Čini nam se da se to uvijek bolje obezbjeđuje kada imamo kvalitetniju saobraćajnu, energetsku i digitalnu infrastrukturu, i to je nešto u čemu će jako pomoći upravo ovaj Ekonomski Investicioni plan EU za ZB", saopštio je Đukanović.

Predsjednik se osvrnuo i na temu Pandorinih papira, teme koja intrigira javnost, o čemu možete više pročitati na sljedećem linku:

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Srbija igrac Zapada

CG i BH za potkusirivanje. Njima trebaju drčni i siledžije, jer i i Zapad takav.