13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Katnić ranije prisluškivan, ANB će otkrivati nepočinstva

Izvor: Glas Amerike

Politika

Comments 6

Abazović: Katnić ranije prisluškivan, ANB će otkrivati nepočinstva

Izvor: Glas Amerike/rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Novi menadžment ANB-a tu je da otkriva brojna nepočinstva, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

U izjavi za Glas Amerike on je poručio službenicima ANB-a, policije i tužiocima, da će država stati iza njih, a da je na njima da skupe hrabrosti i obavijeste javnost o nekim važnim detaljima.

Abazović kaže da je vidio oproštajnu poruku bivšeg funkcionera Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Luke Bulatovića, koji je prije nekoliko dana pronađen mrtav u iznajmljenom stanu, u podgoričkom naselju Momišići.

“Sa žaljenjem konstatujem sve što se desilo bivšem funkcioneru ANB-a. Ja samo želim da kažem, da je novi menadžment ANB-a tu da otkriva i brojna nepočinstva, da se to desilo i početkom februara kada je pokrenuta velika afera vezano za ANB, da se to desilo i sada otkrićem jednog prislušnog aparata u kabinetu specijalnog državnog tužioca, koji je iz prethodnog perioda da ne bude nikakve dileme, iz perioda prethodnog menadžmenta”, navodi Abazović.

Kaže da će tek da se vidi da li su to povezani događaji.

“Ali mi je mnogo žao što smo došli u situaciju na koju smo mnogo puta kao političari upozoravali. Šta smo upozoravali, da ovo kako se strukture bezbjednosti koriste u političke svrhe, odnosno u cilju političkih zloupotreba, vraća se kao bumerang. Mislim da sada, nažalost sa jednim tragičnim završetkom imamo taj povratak tog bumeranga, koji je u prethodnom periodu pušten u etar”, navodi Abazović i dodaje da je to jako loša stvar.

“Zbog toga sa moje strane još jednom poziv svim službenicima ANB-a, uprave policije, tužiocima, ljudima koji mogu da dovedu do nekih otkrića da skupe hrabrosti, da će država stati iza njih, a da oni samo urade ono što je njihova i građanska i profesionalna dužnost da obavijeste o nekim detaljima koji su važni za naše društvo, a o čemu oni imaju saznanja, ali se drže daleko od očiju javnosti”, zaključio je Abazović.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

@da odgovara , da ima morala, no je najobičnija baraba, čim na ovaj način komentariše jedan nemili događaj! Zadnja rečenica, u oproštajnoj pruci, govori da Dritan taj čin ne može shavtiti, pošto se on bori za srpski svet!

Đoko Orlandić

Abazović kaza "novi menadžment ANB". To nije novi menadžment no stanica(terminologija CIA) GRU.