10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović i Radulović sa Šerman: Crna Gora ima podršku u cilju daljih reformi

Izvor: flickr.com

Politika

Comments 0

Abazović i Radulović sa Šerman: Crna Gora ima podršku u cilju daljih reformi

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastali su se u Stejt Dipartmentu sa Vendi Šerman, zamjenicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Državama i Karen Donfrid, pomoćnicom državnog sekretara za evropske i eveoazijske poslove.

Kaklo je saopšteno iz Vlade, Abazović je istakao zadovoljstvo zbog prve zvanične crnogorske posjete Stejt Dipartmentu od kovid krize, navodeći da su SAD najvažniji strateški saveznik i prijateljska zemlja sa kojom Crna Gora dijeli evroatlanski sistem vrijednosti.

Abazović je naglasio važnost podrške koju Stejt Dipartment pruža Crnoj Gori na EU putu, reformama u poglavljima 23 i 24 i borbi protiv korupcije.

"Ministar Radulović ukazao je na to da Vlada Crne Gore želi nastaviti sprovođenje reformi koje će Crnoj Gori poslužiti i da je važno da se postave institucionalni dogovori za pospješivanje saradnje u oblasti ekonomije i privlačenja investicija u našoj zemlji.

Vendi Šerman, zamjenica državnog sekretara SAD, istakla je da SAD uvažava Crnu Goru kao cijenjenog saveznika SAD i NATO i da će naša država imati podršku u cilju još snažnijih reformi koje će donijeti ubrzanje evropskog puta Crne Gore.

Karen Donfrid pohvalila je rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naročito istorijsku zapljenu 1.4t kokaina i suzbijanje šverca cigareta prelo Luke Bar.

Sa američke strane, sastanku sa Abazovićem i Radulovićem prisustvovao je i Gabrijel Eskobar, specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR