3 °

max 6 ° / min -1 °

Subota

29.01.

6° / -1°

Nedjelja

30.01.

8° / -0°

Ponedjeljak

31.01.

8° / 1°

Utorak

01.02.

5° / 0°

Srijeda

02.02.

7° / -1°

Četvrtak

03.02.

9° / 2°

Petak

04.02.

9° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: DPS osvojio 45 od 95 mandata, već prisutan trend lova na izdajnike

Politika

Comments 24

Nikolić: DPS osvojio 45 od 95 mandata, već prisutan trend lova na izdajnike

Autor: Antena M

  • Viber

Na današnjoj pres konferenciji povodom juče održanih lokalnih izbora na Cetinju u Petnjici i Mojkovcu, portparol DPS Miloš Nikolić istakao je da je Demokratska partija socijalista apsolutni i ubjedljivi pobjednik juče održanih izbora.

To potvrđuje i činjenica, kako je istakao, da je Demokratska partija socijalista osvojila ukupno 45 odborničkih mandata u ove tri opštine, što od 95 koji su bili na raspolaganju predstavlja 47,3% i to 14 na Cetinju i Mojkovcu i 17 u Petnjici, dok je vladajuća koalicija osvojila ukupno 26 odborničkih mandata što od 95 koji su bili na raspolaganju predstavlja 27,3% i to 7 na Cetinju, 2 u Petnjici i 17 u Mojkovcu.

“Demokratska partija socijalista samostalno osvojila je 19 mandata više nego kompletna parlamentarna većina zajedno. U glasovima, dodao je on DPS je osvojio 7.450 glasova dok su svi ostali iz parlamentarne većine zajedno osvojili 5.677 glasova, što dovoljno govori o ubjedljivom porazu koji je ova aktuelna vlast doživjela na jučerašnjim izborima. Ukoliko se saberu rezultati u sve tri opštine DPS je ostvario rezultat od 42.9% čime je potvrđeno, nakon Nikšića u kom smo ostvarili rezultat od 40% da nema nikakvog pada DPS-a i da imamo ne isto povjerenje kao na Parlamentarnim izborima, već i trend rasta, što i sva naša istraživanja pokazuju", rekao je Nikolić.

Kako je dodao, jučerašnji izborni dan pokazao je još jednom besmislenost svih tvrdnji koje su godinama plasirane da rejting DPS je snažan zbog zloupotrebe državnih resursa.

"Nasuprot tome, aktuelna vlast u ovom izbornom ciklusu zastrašivala je građane, vodila funkcionerske kampanje, zloupotrebljavala resurse, prijetila i ucjenjivala, i pored svega toga, rezultat DPS-a je 42.9%. Dakle, jučerašnji dan još jednom je demantovao i te besmislice", rekao je Nikolić.

Odgovarajući na pitanje novinara Nikolić je kazao da je DPS sa 44% ubjedljivi pobjednik izbora u Mojkovcu, a kakav je to rezultat najbolje govori činjenica da je premijerova stranka osvojila jedva 5%, te da je DPS sa svojim partnerima SD i LP duplo jači od koalicije “Za budućnost” koja broji više od 5 političkih partija.

"Sve što se desilo sinoć pokazuje inferiornost naših političkih konkurenata, koji slave kada osvoje 2 ili 3 mandata, odnosno, koji slave kad su samo 5, 10 ili 15 puta slabiji od Demokratske partije socijalista", rekao je Nikolić.

Odgovarajući na pitanje od koga očekuje DPS podršku za rušenje Vlade, Nikolić je istakao da su sve stranke parlamentarne većine nezadovoljne ovom Vladom te istakao da vidi da je već prisutan trend lova na izdajnike i pitanje ko je taj koji će ,,izdati“.

Komentari (24)

POŠALJI KOMENTAR

Hominem Quaero

@JF , apsolutno se slažem sa Vama. Da je vječna, a Vama sve najbolje i srdačan pozdrav!

JF

@Hominem Q Da budem iskren primetio sam malo arogancije kod Zivkovica i malo kompleksa vise akademske vrednosti kod onoga sa naocarima iz 21 maja kako se zove? Ali zarad CG, to sad nije vazno. Nararavno da DPS je DPS i uvek blizu srca. Ali sve sto je Crnogorsko mora sad biti zajedno iako to je mozda utopija. Hvala puno!

Hominem Quaero

(Zadnji komentar je upućen uvaženom gospodinu JF)