4 °

max 6 ° / min -1 °

Subota

29.01.

6° / -1°

Nedjelja

30.01.

8° / -0°

Ponedjeljak

31.01.

8° / 1°

Utorak

01.02.

5° / 0°

Srijeda

02.02.

7° / -1°

Četvrtak

03.02.

9° / 2°

Petak

04.02.

9° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jelušić: Premijer ne poštuje većinsku odluku Skupštine

Izvor: skupstina.me

Politika

Comments 8

Jelušić: Premijer ne poštuje većinsku odluku Skupštine

Autor: Antena M

  • Viber

Odbijanje premijera Zdravka Krivokapića da potpiše smjenu tri ministra je nepoštovanje većinske odluke parlamenta, ocijenila je za Antenu M poslanica GP URA Božena Jelušić.

"Ja na osnovu činjenica i stanja u obrazovnom sistemu, nijesam mogla drugačije sem da glasam za smjenu ministarke prosvjete, nauke kulture i sporta Vesne Bratić, koja je ne samo svojom krivicom nego i sistemskom greškom i glomaznošću Ministarstva, objektivno dobila zatadak koji je neostvariv.

Na kraju krajeva, nije riječ samo o jednoj ministrici već o izvjesnom broju ministara koji su imali nedovoljan broj glasova u parlamentu. To sve navodi na pomisao da bi trebalo razmisliti o ukupnoj situaciji u Vladi", kaže Jelušić.

Upitana da li većina koja je izglasala nepovjerenje ministrima može na neki način uticati na premijera i Vladu da ih smijeni, jer očigledno oni nemaju podršku većine, Jelušić odgovara da kao neko ko nema pretjeranog iskustva u svim aspektima zakonodavnog rada, ne zna koje su mjere, ali u svakom slučaju smatra da postoje mehanizmi koji se mogu upotrijebiti, te da će oni i biti upotrijebljeni.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

mb

Kako ste vi gospodjo provaljena prica, provitana knjiga. Mozda i najveci politicki licemjer na sceni? Sve vam je upakovano, shifrovano, a sve anti CG stavove ste posrzali i zakone izglasali? Kad vas slusam pomislim da ste reinkarnacija Sveta Marovica…

Zoran

Kad bi covjek ovakve nazvao licemjerima-to bi im bio kompliment.Riječ je o organizovanoj grupi,sastavljenoj da satre sve što ima crnogorski predznak. a zbog toga se ide u zatvor.I tamo ostaje dugo.