12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Relaksiran sam, izborna volja neće biti iznevjerena ako se manjinska vlada formira uz pomoć DPS-a

Politika

Tag Video
Comments 5

Abazović: Relaksiran sam, izborna volja neće biti iznevjerena ako se manjinska vlada formira uz pomoć DPS-a

Autor: Antena M

  • Viber

Od današnje sjednice ne očekujem nista spektakularno, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović o čijoj smjeni bi SKupština danas trebalo da raspravlja.

"Najvažnije je da Crna Gora dobije što prije evropsku vladu. Svi neka glasaju kako misle da treba, ja sam oko toga relaksiran. Želim samo da krenemo dalje", kazao je.

Abazović očekuje da bude izglasano nepovjerenje Vladi.

"Ne vidim otpor tome da padne postojeća Vlada. Idealni scenario je da imamo vladu koja će imati podršku najmanje 49 poslanika, koja će da organizuje fer izbore kada se steknu uslovi. Više je opcija kako ta vlada treba da izgleda, ali po mom mišljenju idealni scenario je da imamo vladu koja će imati podršku najmanje 49 poslanika, imati ograničen rok trajanja, odblokirati institucije i organizovati izbore. To može da bude bilo kojih 49 poslanika", kazao je i dodao da vjeruje da 81 poslanik u Skupštini želi da Crnoj Gori bude bolje, re da oni koji ne žele to nijesu u Skupštini.

Na pitanje da li će biti iznevjrena volja građana ako se nova vlada formira uz pomoć DPS-a, on je rekao:

"Neće iz razloga što nismo glasali da imamo privatnu vladu nekoliko ministara nego da se napravi diskonuitet.
Sjutra kad budete vidjeli sjednicu biće vam jasno da ovo pitanje nema smisla. Više od 10 ili 11 poslanika neće podržati Vladu. Možda ode i do 20 ali kažem procjenu. Vi govorite o dilemi volje naroda, je li to volja naroda?", pitao je on.

Što se najavljenih skupova tiče Abazović je kazao da građani treba da znaju da je situacija u Crnoj Gori krajnje redovna.

"Trenutno okupljanja nema, a i da ih ima, to je Ustavom zagarantovano pravo", naveo je on.

Upitan da li mu je bezbjednost ugrožena, Abazović je rekao:

"ANB je završila procjenu, u toku dana ću se obratiti generalnom ispektoru ANB-a. U prvom djelu procjene to što piše je sa političkom kpnotacijom, tenfdeciozno i neprofesionalno. Ako neko želi da koristi službu u cilju političkih obračuna, to ne može raditi na način da to prodje bez adekvatne kritike. Da neko preko mojih leđa želi da pravi konstukcije, to je moglo u prošlom režimu, ali građani treba da znaju da je cilj diskontinutet od onoga što smo imali", rekao je on.

Uskoro opširnije...

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Ti si relaksiran,vjerujem ti,ali Crna Gora i njeni građani ne smiju biti relaksirani i opušteni kad je politika Ure sa tobom na čelu u pitanju! Tebi se ne smije ništa vjerovati nakon svega do sada urađenog!

pomoracnkcg

Samo da ćevapi vučića nijesu uticali na tvoju priču i da porfirije i joanikije i sekta SPCa ne budu iznad države CRNE GORE A što kažeš i u nasleđe onda vratiti CPC što je bilo njeno i naroda CRNOGORSKOG