15 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

22° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Rješenje je razgovor unutar parlamentarne većine i manjinskih partija

Politika

Comments 7

Bečić: Rješenje je razgovor unutar parlamentarne većine i manjinskih partija

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik Skupštine i lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je novinarima u Skupštini da kada podnesete inicijativu za rušenje vlade u kojoj sjedite i imate predstavnike i inicijativa se završi ispaljivanjem vatrometa to je jasna poruka građanima.

"Danas su se desila tri parlamentarna apsurda kakva ćete malo gdje vidjeti u svijetu. Prvi da opozicija odbije da idemo na vanredne parlamentarne izbore, poruka je da očito postoje neka očekivanja jer nije logično da opozicija u svakom trenutku ne želi da izazove vanredne izbore. Nakon toga smo imali drugi istorijski apsurd da ona partija koja ima ubjedljivo najmanje poslanika u okviru parlamentarne većine i koja je jedina bila u 42. vladi CG, sruši vladu u kojoj je bila", kaže Bečić.

Treći apsurd je, kako navodi, da upravo ona politička struktura i ona politička partija na čijoj izbornoj listi nije bio Krivokapić i nije imala nijednog ministra u toj vladi a to su Demokrate ostane na braniku te vlade i te izborne volje.

Dodaje da je njihovo stanovište jasno.

"Oni koji su najavili da su spremni da prave manjinsku vladu sa DPS zarad vršenja vlasti koja bi zavisila od volje DPS, moraju da daju čvrste garancije i isključe bilo kakvu mogućnost paktiranja pravljenja skupštinske većine sa DPS-om, da bi sa nama mogli da razgovaraju. Rješenje je razgovor unutar parlamentarne većine i manjinskih partija. Ako to nije moguće mi smo spremni da idemo na vanredne parlamentarne izbore jer je to najpoštenije rješenje", ističe Bečić.

Upitan da li izglasane izmjene Zakona o lokalnoj ssamoupravi obavezuju Đukanovića da odgodi zakazane izbore kaže da to treba pitati njega.

"Vidjećemo kako će postupiti predsjednik države. Možda ćemo ponovo imati obrt. Vidjećemo da li će Đukanović ostati pri stavu koji je imao u novembru ili će zbog straha građana odložiti izbore u Beranama i Ulcinju. Zaključak je jasan. Neko ovdje bježi od izbora, dominantno iz opozicije i dijela parlamentarne većine se plaši suda naroda. Neko se plaši izbora i beranskih i ucinjskih i parlamentarnih i svih izbora. Niko od izbora ne može pobjeći. Imaju građani i snage i mudrosti i kondicije, građani će volju odbraniti", ističe.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

Nema apsurda no racionalno ponasanje, sad ste se razbili u jednoj kombinaciji, pa cete se sastavit u drugoj kombinaciji istih elemenata i jos imat zadovoljstvo da isplatite nove minimalce, to ce tek pokazat ko ste. Pa kadbudu izbori jedno 10posto glasova manje i onda svirajte u diple. Trivijalno

Onogošt

Vlada je imala podršku šačice vaših poslanika (11)zato,je i ovako tresnula.Što se tiče lokalnih izbora kaži ti Predsjedniku kako treba,,streknut" će on pa će te ,,poslušati" Predsjedniče SNP-a u pokušaju.

Veljko Lukin

"Oj drugovi jel vam žao, rastanak se primakao...