15 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

22° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Martinović: Ukoliko smijene Bečića to znači da je sklopljen savez između DPS-a i URE

Izvor: Mediabiro

Politika

Comments 7

Martinović: Ukoliko smijene Bečića to znači da je sklopljen savez između DPS-a i URE

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović poručuje uoči sjednice Skupštine da ga ne čudi izjava Konatara.

"Vidjeli ste kakav je naš stav. Ukoliko se smijeni Bečić to znači da je sklopljen savez između DPS-a i URE. To dalje znači da od danas imamo novu parlamentarnu većinu i to će biti realizovano ako se desi ta smjena", naveo je on.

Sjednica, kaže kasni ali u tome ne vidi ništa spektakularno.

"Mi nijesmo obaviješteni o bilo čemu osim onoga što smo čuli u medijima. Donosile su se odluke da je Bečić prepreka za formiranje manjiske vlade, onda imate neke koji pozivaju na fingiranje određenih pregovora. Demokrate ne pristaju na ucjene od bilo koga.

Ostaćemo na fonu izborne volje i danas smo najavili ukoliko se smijeni Bečić glasovima DPS-a i CnB, Demokrate su za srijedu najavile mirne proteste povodom izdaje izborne volje građana. To je nešto što je legitimno i opravdano. Oni koji preuzmu tu vrstu odgovornosti taj teret će ponijeti na svojim leđima. Mi u Demokratskoj CG nemamo više potrebu da kažemo kome je do fotelja, do fotelja je onima koji ruše parlamentarnu većinu", poručuje Martinović.

Kaže i da je njima savjest čista, te da svakog građanina CG mogu mirno da pogledaju u oči, ali da će njihov demokratski odgovor biti protesti.

"Ukoliko smijene Bečića da bi uz DPS dobili neke funkcije onda sami procijenite da li je nama do fotelja ili onima koji ruše izbornu volju. Nakon svega onoga što smo vidjeli mislim da je građanima jasno o čemu se radi - o tome da će se desiti politička korupcija i Demokrate sa tim neće imati veze. Ono što smo obećali građanima branićemo. Ajmo na nove izbore, pitanje je zašto ne žele da prođu izbore. Oni sa kojima to danas urade ni oni ne žele izbore i onda se postavlja pitanje ko ovdje želi funkcije", ističe Martinović.

Kako pojašnjava postoje dva načina, ili da se nađe rješenje unutar parlamentarne većine ili da se ide na izbore.

Nijesu dodaje, imali razgovore sa DF-om, te ne vide zašto bi se bilo šta odgađalo.

"Kada je bio slučaj smjene Abazovića mi smo odlučili da ćemo glasati protiv smjene, to nije bio dogovor parlamentarne većine. Tako da ne vidim zbog čega bismo odlagali današnje glasanje, ako žele da ruše oni će glasati danas ne vidim zašto bi se odlagalo. Mi smo već pozvali i pozivaćemo građane na proteste gdje će isključivi cilj biti da se ne dođe do prekrajanja izborne volje građana", zaključuje Martinović.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Pa to je trebalo i 30 avg.No nikad nije kasno,ti fino sad sa dugom i da vidimo koliko vas je jedno 3 do 4 mandata manje.Vi ste licemjeri i velikosrpski nacionalisti ali oni Crnogorski najgori

CG1

Učite demokratiju od prethodne vlasti, oni su Velika Gospoda za vas licemjere. Sad se najbolje viđelo šta znači vlast, piiii