10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Srbija se naoružava iz neprijateljskih zemalja Evrope i NATO-a

Politika

Tag Video
Comments 5

Đukanović: Srbija se naoružava iz neprijateljskih zemalja Evrope i NATO-a

Autor: Antena M

  • Viber

Naoružavanje uvijek zabrinjava, kaže predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, komentarišući naoružavanje Srbije.

"I naoružavanje nažalost govori o tome da je pojačan osjećaj ugroženosti bezbjednosti u Evropi", istakao je odgovarajući na novinarska pitanja danas na Cetinju. 

"Dodatan rizik donosi naoružavanje na Balkanu.

Ne treba da previdimo da nažalost, ukupna kultura, pa i bezbjednosna nije na Balakanu na onom nivou na kojem je u djelovima razvijene Evrope.

Generalno nas to brine, a u ovom slučaju, dobro ste registrovali, riječ je o jednoj produženoj tendenciji naoružavanja Srbije oružjem koje je iz zemalja koje se sada pojavljuju ne samo kao konkurenti nego kao neprijatelji Evrope i NATO.

To je nešto što treba registrovati, što, moram da priznam mene ne iznenađuje nego je još jedan dosljedan potez u ukupnoj politici koju Srbija vodi tokom posljednjih godina, ali vjerujem da će to pomoći da se dodatno razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama unutar evropske i evroatlanske zajednice", kazao je Đukanović odgovarajući na novinarska pitanja. 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Jack Hustlle

Srbija je odabrala svoju stranu ,anti-civilizacijsku, anti-zapadnu i anti-evropsku. Na žalost biće ona faktor nestabilnosti na Balkanu, kopirajući ono što Rusija pokušava na evropskoj i svjetskoj geopolitičkoj mapi.

praistoruzje

@Srpski svijet vidimo da svo to oružje koje nabavlja Srbija i imaju mnoge zemlje je vrijeme pregazilo i ima samo psihološki efekat straha ništa više. Civilni dron uvezan sa artiljerijom ili RPG projektilom svojpm jeftinošću i masovnošću briše te brojeve, a tek tipa Javelin ili Stinger. Proslost.

jovan bjelopavlić

To je suština svega. Rusija ubija Ukrajinu fa je ne bi napala - za svaki slučaj. Mala Rusija napšće Malu Ukrajinu iz istog razloga. Moje pleme snom mrtvijem spava.