15 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjedništvo DPS-a smatra da i SD treba da bude u vladi; SNP: Ove sedmice sjednica Glavnog odbora

Politika

Comments 2

Predsjedništvo DPS-a smatra da i SD treba da bude u vladi; SNP: Ove sedmice sjednica Glavnog odbora

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista sinoć je raspravljalo o formiranju manjinske vlade, piše Pobjeda.

O rezultatima i sadržaju sastanka nije izdato saopštenje već je najavljeno za danas.

Više izvora Pobjede iz vrha DPS-a saopštili su da je najjača partija u državi na stanovištu da, osim Socijaldemokratske partije i Socijaldemokrate Damira Šehovića treba da budu zastupljene u vladi.

– Ipak, o tom pitanju nije donešena bilo kakva odluka - rekli su izvori navodeći da bi konačna odluka trebalo da bude poznata u narednih par dana.

Izvori Pobjede iz vrha DPS-a saopštili su, imajući u vidu pozicije SNP-a i potrebu da nova vlast bude posvećena evropskom putu, da bi kompromis mogao biti da SD-u pripadne čelna funkcija parlamenta.

Na taj način bi se spriječilo ponavljanje loše prošlosti: da prvi čovjek parlamenta bude eksponent politike koja ne priznaje genocid u Srebrenici ili se protivi članstvu u NATO.

- Procjena je da SNP ima prejak uticaj u vladi i kontroliše parlament - kaže izvor Pobjede.

Osim toga, izbacivanjem SD-a iz kombinacije bila bi nemoguća misija dostići podršku 49 poslanika, neophodnih za izmjene izbornog zakonodavstva, izbor sudija Vrhovnog suda i članova Sudskog savjeta...

SNP IMA NOVE MOMENTE ZA SDP

Članica Predsjedništva SNP-a Slađana Kaluđerović sinoć je poručila da je za ovu partiju i dalje sporno učešće SDP-a u novoj vlasti jer su se, kako je rekla, pojavili novi momenti u pregovorima o manjinskoj vladi.

Stoga će, kako je rekla za „Adriju“, ove sedmice biti održana sjednica Glavnog odbora SNP-a i konačno odlučiti o učešću te partije u vladi.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

D V

Odlično....samo polako,nemojte žurit...jokoviću i njegovim četnicima se svakako ne žuri...pošteno bi vam bilo reči zdravku i vesni...vršite,udarajte,bucajte i dalje CG koliko god možete po receptu moskve i bgd ...mi ćemo vas samo gledat.

BELVEDER

Po cijenu novih izbora ne treba dozvoliti nikakvo uslovljavanje od strane SNP-a! Mjesto Predsjednika Skupštine CG ne smije pripasti SNP-u, jer se vidi po Bulajiću koliko je to pametno! Podrška SDP-u i SD-u: UJEDINITE SE PONOVO!