11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Nasušno nam je potrebna poruka da sve zemlje ZB imaju mjesto u EU

Politika

Tag Video
Comments 2

Đukanović: Nasušno nam je potrebna poruka da sve zemlje ZB imaju mjesto u EU

Autor: Antena M

  • Viber

Nasušno nam je potrebna poruka da sve zemlje Zapadnog Balkana imaju mjesto u EU, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon neformalne večere za šest lidera Zapadnog Balkana u Briselu.

On je to rekao komentarišući nedavnu izjavu predsjednika Francuske Emanuela Makrona koji je  predložio formiranje “Evropske političke zajednice” za zemlje koje imaju status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji ili žele da podnesu zahtjev za isto.

“Ta izjava sama po sebi ima težinu. Dakle, nije riječ samo o trenutnom predsjedavanju Evropskom unijom od strane Francuske, nego o izjavi koju saopštava predsjednik jedne od najvećih evropskih zemalja i samim tim zemalja koje imaju izuzetno veliki uticaj u kreiranju politike EU”, istakao je Đukanović.

On smatra da će trebati dodatnog razgovora na tu temu, šta se sve podrazumijeva pod idejom političke zajednice, koju je saopštio predsjednik Makron.

“Ali nezavisno od toga, meni se čini da je sada nama nasušno potrebna poruka da sve zemlje Zapadnog Balkana imaju mjesto u EU, i da će tempo zauzimanja tog mjesta zavisiti samo od jednog faktora – od naše sposobnosti da realizujemo reforme, dostignemo standarde, i da ćemo dalje afirmišući politiku regate svako iskoristiti svoju šansu zavisno od svojih sposobnosti. Ne zebem od toga, to će razviti zdravu konkurenciju na Zapadnom Balkanu i siguran sam da će u krajnjoj liniji u ne tako dalekom periodu dovesti do člansta svih zemalja u EU “, poručio je Đukanović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Malo šire

@Branka Pa nezavisnost drzave, ulazak u NATO, kao i vodeca pozicija na putu ka EU, dakle put kojim idu i ostale Evropske drzave je pogresan put? Umjesto generalnih optuzbi pojasni detalje Ispaljivati crno bijele optuzbe u dvije recenice je omiljena zabava crnogorskog provincijalizma

Branka

Vaše konstantno brkanje potreba i stvarnosti nas je dovelo do propasti države i svega što je moglo da je čini i ojača. Prazna priča Predśedniče bez ikakvog dodira sa stvarnim stanjem.