20 °

max 27 ° / min 16 °

Utorak

24.05.

27° / 16°

Srijeda

25.05.

28° / 18°

Četvrtak

26.05.

28° / 18°

Petak

27.05.

29° / 18°

Subota

28.05.

29° / 19°

Nedjelja

29.05.

26° / 14°

Ponedjeljak

30.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić na neformalnom sastanku šefova diplomatija NATO-a u Berlinu

Politika

Comments 0

Krivokapić na neformalnom sastanku šefova diplomatija NATO-a u Berlinu

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić učestvovaće na neformalnom sastanku šefova diplomatija zemalja članica NATO-a koji se održava 14. i 15. maja u Berlinu, saopšteno je iz MVP.

"Šefovi diplomatija razmjeniće mišljenja po pitanju jačanja vojnog prisustva NATO-a na istočnim granicama alijanse. Takođe, teme sastanka u Berlinu uključiće i pitanja terorizma, novih remetilačkih faktora, kao i odnose Alijanse sa partnerskim državama i organizacijama, sa fokusom na zemlje Crnog mora, Zapadnog Balkana  i Azijsko-pacifički region, kao i na produbljivanje saradnje  i komplementarnog djelovanja sa EU", navodi se u saopštenju.

Učešće šefa crnogorske diplomatije, kako je navedeno, biće prilika za potvrdu privrženosti Crne Gore politikama i vrijednostima NATO-a.

"U kontekstu rata u Ukrajini i njegovog uticaja na region Zapadnog Balkana, on će potvrditi da naša zemlja osuđuje rusku agresiju na tu zemlju, te naglasiti da aktuelna situacija nameće potrebu za intenziviranjem evropskog integracionog procesa.

Na marginama sastanka, ministar Krivokapić imaće brojne bilateralne susrete sa šefovima diplomatija zemalja članica NATO-a, kao i sa zvaničnicima Alijanse", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR